Nieuwe Adobe Firefly AI-videotool brengt beelden tot leven

Adobe Firefly AI-videotool in bèta

Adobe onthult de eerste beelden van zijn nieuwe Firefly AI-videotool waarmee AI-clips gegenereerd kunnen worden op basis van tekst, beelden en bestaande video’s.

Adobe geeft een eerste preview van zijn nieuwe AI-videotool die later dit jaar zal verschijnen in bètaversie. Deze AI-videogeneratietools kunnen een groot deel van het creatieve werk automatiseren en AI-clips maken op basis van tekst, beelden en bestaande video’s. De tool zal later dit jaar beschikbaar zijn in bètaversie. Geïnteresseerden kunnen zich alvast op de wachtlijst zetten.

AI-videotools

Adobe Firefly werd voor het eerst gelanceerd in maart 2023, en bood in een jaar tijd diverse nieuwe toepassingen. Nu lanceert Adobe de Firefly AI-videogeneratietools. Deze aankomende AI-videotools zijn tegelijk opmerkelijk en schrikwekkend. Adobe geeft een preview van wat de Firefly AI-tool allemaal in zijn mars heeft. Zo kan het AI-clips maken op basis van tekst, stilstaande beelden en bestaande video’s. In onderstaande video laat Adobe zien hoe eenvoudig en fascinerend dat is.

Zo kan de AI-tool videomakers helpen met taken zoals het verwijderen van ongewenste objecten uit een scène, het vloeiend maken van overgangen, vullen van gaten en het zoeken naar de perfecte b-roll. Het bevat ook tools om de camerahoek, beweging en zoom in video’s te regelen. Volgens het bedrijf geven deze nieuwe tools videomakers meer ruimte om nieuwe creatieve ideeën te bedenken.

Bètaversie

Adobe zegt dat het Firefly videomodel ontworpen is om commercieel veilig te zijn en alleen traint op content waarvan het bedrijf toestemming heeft om dit te gebruiken. De Adobe Firefly AI-videogeneratietools zijn later dit jaar in bètaversie beschikbaar. Wie deze versie wil uitproberen, kan zich alvast op de wachtlijst zetten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home