VMware toont nieuwe beveiligingscapaciteiten

VMware introduceert nieuwe beveiligingsmechanismen die moeten voorkomen dat aanvallers zich lateraal door het netwerk bewegen.

Op de RSA-conferentie in San Francisco toont VMware nieuwe beveiligingsoplossingen die VMware-klanten moeten beschermen tegen aanvallen. De softwarespecialist richt zich met de nieuwe functies specifiek op laterale bewegingen van aanvallers. Zo wordt het moeilijker voor hackers die zich toegang verschaffen tot infrastructuur om zich ook daadwerkelijk onopgemerkt door het netwerk te verplaatsen.

5 vernieuwingen

VMware lanceert vijf belangrijke nieuwigheden:

  • De integratie van DPU-gebaseerde acceleratie aan de hand van SmartNIC’s. Dat moet de prestaties van NSX ten goede komen.
  • De VMware Carbon Black Workload en Cloud Configuration, waarmee cloud native-architectuur beter beveiligd wordt.
  • Een verbeterde firewall die NSX-beveiligingscapaciteiten naar VMware SD-WAN-toestellen brengt. Dat moet voor meer eenvoud zorgen bij operationele teams.
  • VMware Secure App IX gaat verbindingen van applicatieverbindingen beter beveiligen.
  • VMware Workspace One krijgt updates die beter beschermen tegen phishing, patchbeheer verbeteren en veiligere toegang verzorgen.

VMware verduidelijkt dat Secure Apps IX ervoor moet zorgen dat het eenvoudiger wordt om data tussen de cloud en applicaties te reguleren. Zo kan je sneller bepalen dat een applicatie slechts toegang heeft tot één of twee databases in de cloud, maar niet tot andere gegevens. Met de nieuwe oplossing hoef je beleid niet meer manueel per applicatie te implementeren, maar kan je het op voorhand uitwerken en dan aan de juiste apps toewijzen.

SmartNIC

De DPU en SmartNIC-integratie in NSX is niet nieuw. VMware lanceerde vorig jaar al een preview, maar de functionaliteit komt nu ook algemeen beschikbaar. De DPU kan bepaalde beveiligingsgerelateerde taken efficiënter overnemen van de processor. Zo verdwijnt de impact van die workloads op de algemene prestaties.

lees ook

EU denkt dat overname VMware door Broadcom schadelijk kan zijn

Voor Carbon Black maakt VMware het eenvoudiger om cloudomgevingen te scannen op zoek naar mogelijk onveilige instellingen of misconfiguraties die een hacker kan uitbuiten. VMware gebruikt Contexa voor die analyse.

VMware communiceert op moment van schrijven niet wanneer de nieuwigheden beschikbaar zullen zijn.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home