VMware opent vizier op securitymarkt met service-defined firewall

vmware

VMware omarmt de IT-securitymarkt steeds meer met zijn software-defined strategie. Op de RSA Conference gaat CEO Pat Gelsinger op donderdag een nieuwe Service-defined Firewall aankondigen die services en software zal beveiligen, zonder dat er een focus op infrastructuur nodig is.

Morgen gaat Pat Gelsinger op de RSA Conference een keynote afleveren. RSA en VMware vallen allebei onder moederbedrijf Dell Technologies. VMware focust steeds meer op het beveiligen en verdedigen van applicaties en wil de aanvalsoppervlakte verkleinen.

Het beheren van diensten wordt steeds complexer met diverse vendoren binnen een bedrijf. Tel daarbij nog virtuele machines, public cloud, apps en on-premises infrastructuur, en het wordt heel snel complex. De nieuwe Service-defined Firewall wil bedrijven en diensten volgens ZDNet beveiligen zonder dat ze moet focussen op infrastructuur.

Functionaliteit

Palo Alto Networks heeft de nieuwe dienst, bijhorende data en producten al in gebruik genomen. Het platform is bij hen beschikbaar voor derde partijen om op verder te bouwen.

De nieuwe Service-defined Firewall gebruikt VMware NSX en AppDefense. De toepassing dient om applicatiegedrag te modelleren en beschermen te automatiseren. VMware noemt dit ‘intrinsic security’. Het gebruikt zijn virtualisatieplatform om goed applicatiegedrag te valideren zonder het gebruik van geïnstalleerde agents.

 

vmware-service-defined-firewall

 

De Service-defined Firewall focust op applicaties binnen de enterprisemarkt. VMware benadrukt dat het zijn firewall tools nog al uitbreiden naar hybrid cloud en AWS Outposts in de toekomst.

Meer info over de VMware Service-defined Firewall:

  • Applicatieverificatie gebaseerd op microservice variaties over onbepaalde tijd. VMware gebruikt machine learning van uitgerolde virtuele machines om een plattegrond te maken hoe apps moeten draaien.
  • Inspecties van gast-besturingssystemen en applicaties om gevaarlijk gedrag te stoppen.
  • Een gedistribueerde aanpak om applicaties te traceren over infrastructuur en cloud.

 

Gerelateerd: VMware presteert beter dan verwacht en ziet jaaromzet met 14 procent groeien

 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home