Veeam onthult aankomende updates tijdens VeeamON 2021

veeam

Tijdens zijn VeeamON 2021-event liet Veeam zien hoe het bedrijf workloads in alle omgevingen wil gaan beschermen: cloud, virtueel, SaaS, Kubernetes en fysiek. Het bedrijf gaf inzicht in aankomende updates aan zijn platform om workloads te beschermen en beheren. 

In de afgelopen 18 maanden bracht Veeam meer dan 20 nieuwe en verbeterde oplossingen op de markt, zoals Veeam V10 en V11, Veeam Backup for Google Cloud en updates voor Veeam Backup for Microsoft Azure, AWS en Microsoft Office 365. 

“We weten dat onze klanten op zoek zijn naar manieren om hun data in multi-cloudomgevingen te beschermen. Met Veeam’s single platform helpen we onze klanten ervoor te zorgen dat elk stukje data en elke workload veilig is, waar deze zich ook bevinden”, zegt Danny Allan, CTO, SVP Product Strategy bij Veeam. 

Wat is er nieuw?

In de tweede helft van 2021 is Veeam van plan om belangrijke innovaties door te voeren voor cloud-native-oplossingen van AWS, Microsoft Azure, Google Cloud, Microsoft Office 365 en de eerste integratie van Kasten K10 for Kubernetes. 

Cloud-native mogelijkheden voor AWS, Azure en Google Cloud

We kunnen de volgende updates verwachten rondom de cloud-native-mogelijkheden van Veeam:

  • Toevoeging van cloud-native backup en herstel
  • Langetermijnretentie en -archivering tegen lage kosten voor native backup van AWS, Azure en Google Cloud
  • Uitgebreide ondersteuning voor cloud-native backup en herstel

Veeam Backup for Microsoft Office v6

Naast de innovaties voor zijn cloud-native-oplossingen, komen er ook updates voor Veeam Backup for Microsoft Office 365 v6. Zo komt er een nieuwe Self-Service Portal waarmee organisaties hun ROI kunnen verhogen door de druk op hun IT-teams te verlagen. Ook komt er een nieuwe Office 365 Backup Copy voor Azure Archive en AWS Amazon S3 Glacier, waarmee klanten snel een secundaire kopie kunnen creëren. 

Veeam ondersteuning voor Red Hat Virtualization-backup

De Veeam ondersteuning voor Red Hat Virtualization-backup wordt uitgebreid met ondersteuning voor een vierde hypervisor. Ook voegt veam databeschermingsmogelijkheden toe voor hyperconverged infrastructure via Red Hat voor Veeam Backup & Replication. 

Veeam repository-integratie voor Kasten K10 for Kubernetes

Ten slotte voegt Veeam een repository-integratie toe voor Kasten K10 for Kubernetes. De integratie biedt klanten een gecentraliseerde locatie voor het opslaan van bedrijfskritische backups van Kubernetes-workloads vanuit de cloud, on-premises. Kasten K10 kan schrijven naar de vele Veeam storage-repositories voor gecentraliseerd gegevensbeheer. Ook is het mogelijk om de back-up te bewaren in ransomware-proof onveranderlijke locaties.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home