Veaam komt met back-up voor Google Cloud Platform

veeam

Met Veeam Backup for Google Cloud Platform krijgt Veeam voortaan een back-up-functie voor Google Cloud. Met deze toevoeging biedt Veeam cloud-native back-up voor alle populaire cloud providers. Het platform biedt native bescherming voor Google Cloud Platform Virtuele Machines, op een kosteneffectieve en veilige manier. 

Veeam Backup for Google Cloud Platform automatiseert Google-native snapshots om Virtuele Machines over verschillende projecten en regio’s te beveiligen. Daarnaast slaat de integratie back-ups op in Google Object Storage om de bescherming van data verder te verbeteren. 

Klanten van Veeam krijgen onbeperkte dataportabiliteit voor back-ups en het herstellen en migreren van hun data over elk ondersteund platform. Wanneer een van de platforms waar een klant mee werkt uitvalt, is het mogelijk om de data vanuit een ander platform te herstellen. Daarnaast kunnen Veeam-klanten eenvoudig switchen tussen verschillende platforms. Naast de nieuwe integratie met Google Cloud Platform, werkte Veeam al samen met AWS en Microsoft. 

Hoe werkt Veeam Backup for Google Cloud Platform?

Gebruikers van Google Cloud Platform kunnen de Veeam Backup functie via de GCP Marketplace instellen voor een specifiek project. Zodra de marktplaats is toegepast en ingesteld, krijg je een dashboard te zien dat laat zien welke middelen worden beschermd.

Bestaande Veeam Backup & Replication klanten hebben ook de mogelijkheid om hun cloudworkloads terug terug te zetten naar hun on-premises-omgevingen, zoals VMware, vSphere of Nutanix AHV. Dat kunnen ze doen door de Cloud Storage buckets toe te voegen aan de externe repositories van Veeam Backup & Replication. 

Veeam beschermt VM’s via beleidslijnen. Dat geeft meer controle over de manier waarop verschillende VM’s moeten worden. Je kunt bijvoorbeeld gouden, zilveren en bronzen policies creëren om verschillende workloads te beschermen. 

Gebruikers kunnen hun workloads in zijn geheel terughalen, maar het is ook mogelijk om alleen specifieke bestanden te herstellen. Dankzij deze functie hoeven klanten niet onnodig veel data terug te halen en kunnen ze veel tijd en kosten besparen. 

Het Veeam Backup for Google Cloud Platform komt met een ingebouwde functie die een schatting laat zien van de back-up kosten. Deze schatting laat specifieke informatie zien over wat het kost om een specifieke policy te activeren. Aan de eerste 10 back-ups die klanten toevoegen, zitten nog geen kosten verbonden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home