Duitse technologiegigant ThyssenKrupp vecht tegen cyberaanval

Hackers proberen binnen te breken in de digitale omgeving van ThyssenKrupp. Het bedrijf toont zich strijdlustig en deelt mee dat het ernaar uitziet dat de aanval te snel werd onderschept.

ThyssenKrupp maakt bekend dat hackers binnen proberen te dringen in de afdeling materiële diensten en het Duitse hoofdkantoor. Het technologiebedrijf blijk zich goed te kunnen verweren en de hackers lijken geen kansen gekregen te hebben.

Weinig informatie

Veel details over de cyberaanval zijn er niet. Een woordvoerder van het bedrijf deelde aan Agence France-Press alleen het volgende mee:  “Thyssenkrupp is momenteel het doelwit van een cyberaanval – vermoedelijk door de georganiseerde misdaad” en dat “op dit moment geen schade is aangericht, noch zijn er aanwijzingen dat gegevens zijn gestolen of gewijzigd.”

De aanval werd namelijk tijdig gespot door het cyberbeveiligingspersoneel van het bedrijf. De specialisten doen er momenteel alles aan om de aanval te isoleren.

Met de beperkte informatie die momenteel bekend is, stellen we al voorzichtig dat ThyssenKrupp er ditmaal beter vanaf komt dan in vorige cyberincidenten. In 2012 werd de internationale speler al slachtoffer van een aanval van ‘uitzonderlijke kwaliteit’. Vier jaar later stonden hackers opnieuw binnen en werden bedrijfsgeheimen buitgemaakt van de afdeling installatietechniek.

lees ook

Statbel: bijna één op vier Belgische ondernemingen kreeg te maken met beveiligingsincident in 2021

In Duitsland werd eerder dit jaar de Metro-groep al slachtoffer van een cyberaanval. De hackers slaagden daar wel in hun opzet en de groep deelde onlangs mee dat de financiële gevolgen daarvan de verwachte winst in 2023 doen kelderen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home