Payconiq verhoogt veiligheid met MFA-integratie in de app

In samenwerking met BICS ondersteunt de Payconiq-app nu ook multifactor authenticatie (MFA) om gebruikers te verifiëren.

BICS, vroeger Belgacom International Carrier Services, heeft de krachten met Payconiq by Bancontact gebundeld om de app veiliger te maken met de introductie van MFA. De eerste keer dat gebruikers inloggen in de app, moeten ze zich verifiëren via sms als extra verificatie. Hiermee wil de app zijn gebruikers beter beschermen tegen hackers.

Extra bescherming kan nooit kwaad aangezien de app ontzettend hard in populariteit groeit. Sinds Bancontact en Payconiq samenvloeiden tot één bedrijf in 2018, is het de populairste betaalapp in België. Vorig jaar alleen al werden er 275 miljoen mobiele betalingen geregistreerd, ruim 800 procent meer dan bij de start van de samenwerking.

“De nieuwe Payconiq-applicatie betekent dat onze klanten dezelfde betrouwbare betalingen krijgen, maar met een gebruiksvriendelijkere ervaring,” zegt Jérôme Deliège, CTO van Bancontact Payconiq Company. “De veiligheid van klanten is altijd een prioriteit en deze processen moeten betrouwbaar en naadloos zijn.”

lees ook

Wat is MFA en hoe veilig is het echt?

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home