Nieuwe Payconiq Go-app vervangt betaalterminal in winkels

Met Payconiq Go vult voortaan de handelaar het verschuldigde bedrag in, net zoals bij een betaalterminal het geval is, en niet de klant.

Handelaars kunnen vandaag al Payconiq gebruiken met een specifieke QR-code die ze uithangen in de winkel. Enig nadeel daarvan: de klant moet nog steeds het bedrag invullen en je moet rekenen op de bevestiging van de klant om te weten dat het betaald is.

In de nieuwe Payconiq Go-app toon je dezelfde QR-code van je zaak, maar vul jij als handelaar het bedrag in en krijg ook jij de betaalbevestiging, net zoals bij een betaalterminal. Omdat je de QR-code mobiel kan tonen, is dat extra handig voor bedrijven die thuisleveringen doen of buiten de handelszaak iemand willen laten betalen.

De exacte werkwijze gaat als volgt: een handelaar vult in de Payconiq Go-app het verschuldigde bedrag in. Op het scherm verschijnt daarna de QR-code van de winkel, maar de klant kan ook de sticker scannen als dat gemakkelijker gaat. Daarna bevestigt de app of de betaling gelukt is.

Een handelaar kan ook de historiek van transacties raadplegen in de app. Het is ook mogelijk om elke avond via e-mail een rapport te ontvangen met alle Payconiq-transacties van de dag. Deze wordt dan door de app verzonden.

Kiest de handelaar om niet met Payconiq GO te werken? Dan kan hij gewoon de Payconiq-sticker blijven blijven gebruiken. De transactiekosten zijn dezelfde, of je nu de sticker gebruikt of de Payconiq Go-app. Handelaars kunnen zich hier aanmelden om met de nieuwe app aan de slag te gaan.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home