Ontvang en betaal vanaf nu facturen in Payconiq-app 

Payconiq by Bancontact-app lanceert een nieuwe functie waarbij gebruikers facturen via de app kunnen ontvangen, betalen en in een duidelijk overzicht raadplegen.  

Met de nieuwe dienst ‘Facturen’ in de Payconiq by Bancontact-app kan je rechtstreeks facturen ontvangen en betalen in de app. Deze nieuwe functie maakt je persoonlijke administratie eenvoudiger en geeft een duidelijk overzicht van al je facturen. Betalen verloopt vlot en veiliger aangezien gebruikers de app hiervoor niet moeten verlaten. De functie is optioneel, de gebruikelijke manier van facturen ontvangen (digitaal of op papier) blijft bestaan.  

Snel, veilig en overzichtelijk

Het risico op fouten is kleiner aangezien alle betaalgegevens automatisch zijn ingevuld. Dankzij het duidelijke overzicht kan je in één oogopslag de te betalen, betaalde of vervallen facturen raadplegen. De app stuurt je ook meldingen van zodra een factuur binnenkomt of betaald moet worden.  

lees ook

Payconiq verhoogt veiligheid met MFA-integratie in de app

De app-functie is ontwikkeld in samenwerking met POM, een Belgische speler in de betaalsector. “Als je een factuur ontvangt in de Payconiq by Bancontact-app, kan je er 100% zeker van zijn dat het een legitiem betaalverzoek betreft”, vertelt Tom Totté, mede-oprichter van POM. “De Payconiq by Bancontact-app fungeert zo als het ware als een veilige haven waar facturen kunnen aanmeren. De meldingen in de app helpen je bovendien om de nog te betalen documenten niet uit het oog te verliezen.” 

‘Facturen’ activeren

Gebruikers zullen nog steeds hun facturen ontvangen via de gewone manier (digitaal of op papier), maar de app biedt een extra manier om facturen te ontvangen en veilig te betalen. Gebruikers kunnen dus zelf kiezen of ze facturen via de app ontvangen.

Om de functionaliteit ‘Facturen’ te activeren, navigeer je naar ‘Diensten’ en klik je op ‘Facturen’. Vervolgens kan je je gegevens nakijken en de functie activeren. De facturatiedocumenten blijven twee jaar beschikbaar in de app.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home