[adv] Onderzoek Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud en hybride fysieke security oplossingen

Genetec

[Advertorial] 77% van respondenten in onze regio verwacht dat fysieke beveiligingssystemen binnen 5 jaar in de cloud of hybride zijn.

Genetec Inc. heeft de resultaten van haar ‘2024 State of Physical Security Report’ gepubliceerd.
Aan dit onderzoek, dat gaat over de beveiligingsstrategieën die organisaties hanteren, deden wereldwijd meer dan 5.500 specialisten op het gebied van fysieke beveiliging mee, waarvan 990 personen uit EMEA & het Verenigd Koninkrijk.

Cloud adoptie versnelt

Uit het onderzoek blijkt, dat na een geleidelijke toename van het gebruik van cloud-gebaseerde oplossingen voor fysieke security, deze nu in een stroomversnelling raakt. In EMEA & het Verenigd Koninkrijk verwacht 77%, dat hun fysieke beveiligingssystemen de komende 5 jaar in de cloud of hybride zullen worden ingezet.

Verder zegt 44% versus 24% van de wereldwijde respondenten vorig jaar, dat meer dan 25% van hun fysieke security systemen in de cloud draait, of dat ze gebruik maken van een combinatie van cloud- en on-premise oplossingen.

Zorgen over cyberrisico’s cloudoplossingen dalen

De zorgen over de cyberrisico’s van cloudoplossingen namen dit jaar aanzienlijk af. Vorig jaar zagen ondervraagde eindgebruikers mogelijke cyberrisico’s nog als de belangrijkste factor die hen ervan weerhield, cloudgebaseerde beveiligingssystemen te gebruiken. Dit jaar werden zulke cyberrisico’s naar de zesde plaats verwezen.

Hybride toekomst heeft voorkeur

Uit het onderzoek blijkt ook dat de meeste organisaties de voorkeur geven aan een hybride aanpak van de fysieke security oplossingen, waarbij ze on-premises en cloud oplossingen combineren. 60% van de respondenten zegt dat hun organisatie streeft naar een beveiligingsstrategie die beide combineert. De overgang naar hybride systemen is al aan de gang: 15% van de eindgebruikers zegt dat hun organisatie momenteel videobewakingsdata zowel lokaal als in de cloud opslaat, wat een aanzienlijke stijging betekent ten opzichte van de 4% die vorig jaar uit het onderzoek naar voren kwam.

Genetec vroeg respondenten ook naar de inzet van nieuwe technologieën. 22% van de respondenten zegt op dit moment toepassingen voor Machine Learning, AI en/of grote taalmodellen (LLM) te hebben geïntegreerd in hun fysieke beveiligingsomgeving. Op de vraag welke beveiligingstechnologieën de prioriteit hebben, zegt 36% dat dit toegangscontrole is, bij 33% hebben cybersecurity gerelateerde tools prioriteit en bij 28% is dit videobewaking.


Dit is een aangeleverde tekst van Genetec. Meer lezen over de resultaten? Het volledige onderzoeksrapport is hier te downloaden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home