[adv] NIS2: nauwere samenwerking IT & fysieke security om te voldoen aan nieuwe richtlijn

[Advertorial] Door toenemende cyberdreigingen, heeft de EU de cyberwetgeving aangescherpt om kritieke en belangrijke infrastructuur en gevoelige gegevens te beschermen met de NIS2-richtlijn, de opvolger van NIS1. En de tijd dringt want NIS2 is in oktober a.s. al van kracht. NIS2 is niet langer alleen van toepassing op de organisatie zelf, maar uitgebreid tot hun digitale service providers en de supply chain. Het is daardoor ook van toepassing op fysieke security, denk bijvoorbeeld aan perimeter security, toegangscontrole van gebouwen, bezoekersregistratie en management van natuurrampen.

Cyberbeveiliging en fysieke security zijn in veel gevallen al meer met elkaar verbonden dan voorheen om de veiligheid van organisaties en de mondiale veiligheid te garanderen. Om te voldoen aan NIS2 zullen IT- en fysieke security specialisten in veel gevallen nog nauwer moeten samenwerken. Want doordat fysieke beveiligingssystemen steeds meer technologische componenten insluiten en integreren (slimme camera’s, elektronische sloten, allerlei soorten sensoren, enz.), zijn ze ook steeds kwetsbaarder voor cyberaanvallen en kunnen ze een kwetsbaarheid vormen als de beveiliging niet up to date is.  

Deze risico’s kunnen beperkt worden door best practices op het gebied van cyberbeveiliging te implementeren die ook de infrastructuur van fysieke beveiligingsoplossingen op elk niveau versterken. Met de juiste oplossingen kan uw team ontlast worden en een modern meerlaags software security model kan helpen compliant te zijn aan NIS2 en risico’s te beperken.

Om organisaties te helpen zich op tijd voor te bereiden, heeft Genetec een handige gids samengesteld: 5 stappen richting NIS2-compliance. Lees de whitepaper of bekijk ons ​​webinar en ontdek:

  • Waar uw organisatie mogelijk het meeste risico loopt
  • Waarom toegangscontroleoplossingen zo cruciaal zijn met betrekking tot NIS2
  • Hoe u de belangrijkste activiteiten op tijd kunt vereenvoudigen of automatiseren

Dit is een ingezonden commerciële bijdrage van Genetec. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home