Mobiele fraude bereikt nieuw hoogtepunt in 2018

Mobiele fraude bereikt dit jaar weer een nieuw hoogtepunt, volgens een onderzoek van ThreatMetrix. De eerste helft van 2018 waren er 150 miljoen wereldwijde aanvallen. Dat is 24 procent hoger dan de eerste helft van 2017. Dit komt omdat cybercriminelen de consument volgt van desktoptransacties naar mobiele transacties.

De bevindingen van het bedrijf zijn afkomstig van de analyse van 17,6 miljard digitale transacties op het digitale identiteitsnetwerk in de eerste helft van dit jaar. De afgelopen drie jaar is het aandeel mobiele transacties ten opzichte van desktop bijna verdrievoudigd. Cybercriminelen haken in op deze verschuiving.

Mobiele transacties

Wereldwijd is een derde van alle fraudeaanvallen nu gericht op mobiele transacties en moeten digitale bedrijven zich voorbereiden op een toename van aanvallen. Toch is mobiel betalen volgens een bericht op Itportal wel een veiliger kanaal dan de desktop. Het biedt sterke klantverificatieopties waarvoor geen tussenkomst van de gebruiker vereist is. De zwakte zou liggen bij het registreren voor apps of het maken van accounts.

“Mobiel wordt snel de overheersende manier waarop mensen toegang krijgen tot online goederen en diensten,” vertelt Alisdair Faulkner, CIO bij ThreatMetrix. “Als gevolg hiervan moeten organisaties anticiperen dat het spervuur van mobiele aanvallen alleen maar zal toenemen. Het goede nieuws is dat naarmate mobiel gebruik blijft toenemen, de algemene herkenningspercentages van klanten ook toenemen. Mobiele apps bieden een schat aan technieken om terugkerende klanten met een zeer hoge mate van nauwkeurigheid te verifiëren.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home