Nieuwe versie 1Password voor Android en iOS komt met gepersonaliseerd startscherm

1Password 8 komt uit voor Android en iOS. Het nieuwe design brengt de mobiele- en desktopvariant dichter bij elkaar.

1Password geeft de nieuwste versie uit van zijn mobiele app. Daarmee komt de wachtwoordmanager aan zijn achtste versie. Het belangrijkste uit de nieuwe editie is de introductie van een gepersonaliseerd startscherm.

Gepersonaliseerd startscherm

1Password 8 laat het toe wachtwoorden vast te pinnen en structuur te brengen in de opgeslagen wachtwoorden. De gebruiker kan de app verder personaliseren door sneltoetsen in te stellen. Op het startscherm zijn verder inloggegevens te vinden die de gebruiker recent creëerde.

Het vernieuwde uiterlijk maakt de mobiele applicatie overzichtelijker, waardoor nieuwe gebruikers sneller met 1Password kunnen werken. Zo krijgen favorieten, categorieën, tags en instellingen allemaal een eigen plaats in de navigatiebalk. Tot slot zijn er verbeteringen aangebracht aan de functie die gegevens bij externe applicaties en websites automatisch invult voor gebruikers, wat de accuraatheid ten goede zou komen.

Beveiliging als spel

Door de integratie van Watchtower UI in de achtste versie, worden gebruikers op de hoogte gebracht als hun inloggegevens betrokken zijn bij een datalek. De tool wil gebruikers ook aansporen om beter over hun beveiliging te waken, door een score te genereren die aantoont hoe goed je beveiliging is. Vervolgens kunnen gebruikers deze score online met elkaar delen, om op basis van competitie tot een zo hoog mogelijke score te komen.

Bron: 1Password

Wie de wachtwoordmanager op desktop gebruikt, zal wellicht veel van de aanpassingen herkennen. De update, die momenteel uitrolt, moet er dan ook voor zorgen dat de desktop- en mobiele-versie meer op elkaar lijken.

Voor deze grote update breidde 1Password al de deelfunctie Psst! uit. Dat maakte het mogelijk om bestanden en documenten te delen via een link, zelfs zonder account bij de wachtwoordmanager.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home