Deel veilig je wachtwoord dankzij 1Password’s nieuwe functie

1Password

Mensen lenen wel vaker wachtwoorden uit, maar doen ze dat ook veilig? 1Password probeert hier op in te spelen met zijn nieuwe functie ‘Psst!’.

Een wachtwoord delen komt wel vaker voor tegenwoordig, denk maar aan dat van Netflix. 1Password wil mensen dat nu veilig laten doen, zelfs wanneer ze niet over een account beschikken. Met ‘Psst!’ of de Password Secure Sharing Tool kan je een link met de juiste informatie naar specifieke personen sturen.

Iedereen deelt

Op basis van een onderzoek stelt het bedrijf dat de meeste werknemers professionele logingegevens hergebruiken. 36 procent van de respondenten gaf zelfs toe deze gegevens met andere werknemers te delen via onveilige kanalen, zoals e-mail, chattoepassingen, documenten of sms’jes. Ook familieleden delen onveilig wachtwoorden met elkaar volgens 1Password.

Psst! maakt het veilig

Dankzij Psst! kan je echter veilig een link met de juiste informatie genereren en deze naar de juiste ontvangers sturen. Zelfs wanneer ze niet over een 1Password-account beschikken. Je kan aangeven hoe lang de link operationeel moet blijven, tussen een uur of dertig dagen, waarna de link vervalt.

Psst-1Password
Bron: 1Password

Die link kan je dan zelf aan zoveel mensen bezorgen als je wil, of je voegt de e-mailadressen toe van de ontvangers. Wanneer je voor de laatste optie kiest, moeten zij hun gegevens wel verifiëren voor ze toegang krijgen tot je informatie.

Psst-1Password
Bron: 1Password

De kaap van 100.000

Naast de nieuwe functie laat 1Password weten dat het op dit moment meer dan 100.000 zakelijke klanten heeft en bijna 500 medewerkers. Jeff Shiner, CEO van 1Password, laat weten dat hij enthousiast is over het feit dat mensen nu veilig logingegevens met elkaar kunnen delen online. “Nu we de 100.000 zakelijke klanten gepasseerd zijn, is er een duidelijke indicatie dat bedrijven begrijpen dat ze hun gevoelige informatie online moeten beschermen.”

lees ook

Hoe creëer je een ijzersterk wachtwoord?

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home