Microsoft lost Windows-update om VPN-problemen en Windows Server te herstellen

Windows 10

Uitzonderlijk levert Microsoft een losse patch buiten de traditionele cyclus om dringende problemen binnen Windows en Windows Server op te lossen.

Elke tweede dinsdag van de maand is het traditioneel Patch Tuesday bij Microsoft en worden alle diensten geüpdatet. De bedoeling is om zaken op te lossen en veiliger te maken, maar soms gaat er iets kapot. In dit geval de VPN-dienst binnen Windows en heel wat kritieke problemen binnen Windows Server. Zo rapporteerden administrators dat hun domain controllers in een eindeloze bootloop terecht kwamen, werden ReFS-volumes ontoegankelijk en verschenen ze als RAW-bestandssystemen, en wilde Hyper-V niet meer opstarten.

De nieuwe updates worden actief aangeboden via het officiële Windows Update-kanaal op elk platform. Wie de update graag manueel wil downloaden, kan hier terecht:

Bovenstaande besturingssystemen krijgen de update automatisch aangeboden na verloop van tijd. Wie Windows 8.1, Windows Server 2012 R2 of Windows Server 2012 draait, moet die manueel downloaden via KB5010794 en KB5010797 in de Windows Update Catalog.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home