Microsoft koopt CIEM-specialist CloudKnox Security

Microsoft is van plan zijn Cloud Security en Entitlement Management platform te verbeteren door CloudKnox Security over te nemen. De aankoop van CloudKnox, een vooraanstaande speler op het gebied van Cloud Infrastructure Entitlement Management (CIEM), laat zien dat Microsoft zich meer wil richten op moderne identiteitsbeveiliging. 

Dankzij de overname van CloudKnox kan Microsoft privileged access en de beste technologie voor entitlement management toevoegen aan zijn Microsoft 365 cloud-aanbod. De technologie is in het bijzonder belangrijk om toegang tot Microsoft Azure Active Directory te controleren. 

Naast granulaire zichtbaarheid, constante monitoring en geautomatiseerd herstel van hybride en cloud-toelatingen, hebben gebruikers nadat de CloudKnox-aankoop rond is ook de volgende mogelijkheden:

  • Geautomatiseerde en versimpelde handhaving van het toegangsbeleid in een geïntegreerd multicloud-platform voor identiteiten van gebruikers en workloads
  • De breedst mogelijke detectie van afwijkingen op basis van een zeer precieze machine learning technologie
  • Naadloze integratie met andere Microsoft cloudbeveiligingsdiensten, waaronder Microsoft 365 Defender, Azure Defender en Azure Sentinel

Cybersecurity is belangrijke focus voor Microsoft

Microsoft timmert hard aan de weg om zijn aanbod beter te beveiligen. De CloudKnox-aankoop is slechts de nieuwste toevoeging aan een alsmaar groeiende lijst van beveiligingsaankopen die Microsoft de laatste maanden deed.  

Eerder deze maand nam Microsoft al cyberbeveiligingsbedrijf RiskIQ over om zijn cybersecurity-portfolio verder uit te breiden. Vorig jaar voegde Microsoft cybersecurity bedrijven als CyberX en ReFirm Labs toe aan zijn portfolio. 

Cybersecurity is uitgegroeid tot een belangrijke focus voor Microsoft. Zo haalde het bedrijf afgelopen jaar een omzet van meer dan 10 miljard dollar op met zijn cybersecurity-producten. Aan de reeks overnames te zien, is Microsoft het niet van plan om het hierbij te laten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home