Microsoft koopt cybersecurity bedrijf RiskIQ

microsoft

Microsoft neemt cyberbeveiligingsbedrijf RiskIQ over voor 500 miljoen dollar. Met de aankoop wil Microsoft zijn cybersecurity-portfolio verder uitbreiden en zijn klanten nog beter beschermen tegen beveiligingsrisico’s. 

De cybersecurity-programma’s van RiskIQ worden gebruikt door 30% van de Fortune 500 en in totaal door meer dan 6000 bedrijven verspreid over de hele wereld. Zo rekent RiskIQ onder meer BMW, Facebook en American Express tot zijn klanten. 

Via een blogpost laat Microsoft cloud security vice president Eric Doerr weten RiskIQ over te nemen om klanten te helpen een completere kijk te krijgen op de bedreigingen van hun bedrijf. Ook wil Microsoft zijn klanten helpen om beter te begrijpen welke middelen precies kwetsbaar zijn. 

Waarom cybersecurity zo belangrijk is voor Microsoft

Microsoft is druk bezig om de beveiliging van zijn aanbod te verbeteren. Zo kocht Microsoft vorig jaar ook al twee beveiligingsbedrijven: CyberX en ReFirm Labs. Cybersecurity is een belangrijk onderdeel voor Microsoft. Zo behaalde Microsoft afgelopen jaar een omzet van meer dan 10 miljard dollar met zijn cybersecurity-producten. 

“Nu bedrijven digitale transformatie najagen en het zero trust-concept omarmen, draaien hun applicaties, infrastructuur en IoT-applicaties steeds meer op meerdere cloud of hybride cloud-omgevingen”, zegt Doerr. Het is daarom belangrijk dat organisaties begrijpen welke van hun middelen gevaar lopen en hun aanvalsoppervlak te verkleinen. Met de aankoop van RiskIQ wil Microsoft zijn klanten hierbij helpen. 

RiskIQ-producten worden onderdeel van Microsoft Security

RiskIQ co-founder en CEO Elias Manousos maakt bekend dat de Attack Surface en Threat Intelligence oplossingen van RiskIQ worden toegevoegd aan het Microsoft Security portfolio. De oplossingen voegen zich bij tools als Microsoft 365 Defender, Microsoft Azure Defender en Microsoft Azure Sentinel

Volgens Manousos is de community van RiskIQ uitgegroeid tot meer dan 100.000 security professionals. In een blog over de Microsoft-overname schrijft hij: “We blijven deze community steunen, voeden en groeien met Microsoft. Ook blijven we groeien en werken met de gewaardeerde leden van ons Interlock Partner Program. We voegen ons bij Microsoft om ons bereik en onze impact uit te breiden en te versnellen. We zijn meer toegewijd dan ooit om onze missie na te leven.” 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home