Isaca ondersteunt Europees project voor meer vrouwen in IT

Isaca schaart zich achter het She@Cyber-project. Dat initiatief geniet steun van de Europese commissie en heeft als ambitie om het tekort aan talent in de IT-sector te verminderen door meer vrouwen te activeren.

Isaca zet zijn schouders onder het She@Cyber-project. Dat initiatief is onderdeel van het Erasmus+-programma en wordt gesteund door de Europese Commissie. Het heeft een strategisch doel: het tekort aan cybersecuritytalent in Europa verminderen door opleiding, in dit geval met een focus op vrouwen specifiek en te weinig gerepresenteerde groepen in het algemeen.

lees ook

Isaca lanceert Digital Trust Ecosystem Framework 

“Onze betrokkenheid bij het She@Cyber-project getuigt van de inzet van Isaca om de genderkloof te dichten en een divers personeelsbestand voor cyberbeveiliging op te bouwen”, zegt Chris Dimitriadis, Chief Global Strategy Officer bij Isaca. “Door gebruik te maken van onze expertise op het gebied van onderwijs, training en certificering, willen we individuen – vooral vrouwen met een niet-technische achtergrond – in staat stellen zich te ontplooien in dit cruciale vakgebied.”

Ervaring

Het project moet duurzame trainingsprogramma’s verzorgen in verschillende Europese landen aan de hand van een online lessenbestand, gericht op tewerkstelling in verschillende sectoren. Isaca verdient de kaas op de boterhammen met trainingen en certificering. De organisatie, die voornamelijk uit vrijwilligers bestaat, heeft zo heel wat ervaring in de opleiding van mensen in IT-gerelateerde vakgebieden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home