Hacker ontvangt van Poly Network half miljoen dollar voor ontdekken van bug

De hacker die vorige week cryptomunten van het Poly Network stal, krijgt een beloning van 500.000 dollar van het bedrijf aangeboden. Op die manier wil het bedrijf de hacker bedanken om de zwakte in het contract te ontdekken en te melden.

Nadat een hacker een bug in de smart contracts van het Poly Network platform vond, besloot hij het bedrijf een lesje te leren. 600 miljoen dollar aan cryptomunten bleken verdwenen van het platform.

Toen Poly Network de hack ontdekte, stuurde zij een aanvallende tweet aan het adres van de hacker de wereld in. Binnen de dag stortte de hacker al de helft van zijn buit terug, met de boodschap dat hij nooit slechte intenties had, maar de zwakte in het contractsysteem wilde aantonen.

Digitale communicatie

Nu zoekt het bedrijf toch verzoening met de hacker. Het is niet bekend wie de aanval pleegde, enkel zijn schuilnaam Mr White Hat is bekend, en de communicatie tussen het bedrijf en de hacker verloopt volledig via transactieberichten.

Totdat de volledige 600 miljoen dollar aan cryptomunten zijn teruggestort, blijft het bedrijf communiceren met de hacker. Eens de volledige transactie is uitgevoerd, zal hij zijn beloning ontvangen.

Beloningsprogramma

Poly Network meldde gisteren via Twitter de bug in de smart contracts te hebben aangepakt. Om een situatie als deze in de toekomst te vermijden, kondigt het netwerk een bug bounty-programma aan. Per bug die wordt blootgesteld, zal een beloning worden uitgedeeld.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home