Hacker stort 600 miljoen dollar aan gestolen cryptomunten vrijwillig terug

bitcoin ethereum crypto

Na de cyberaanval op Poly Network, geeft de hacker de gestolen cryptomunten terug. De hacker slaagde erin 600 miljoen dollar aan cryptomunten buit te maken.

Dinsdag 10 augustus publiceerde Poly Network een tweet waaruit duidelijk werd dat het plotsklaps 600 miljoen dollar armer was. Een hacker had verschillende cryptomunten van het bedrijf gestolen. Tijdens de aanval werden onder andere 270 miljoen dollar Ethereum, 250 miljoen dollar Binance en 84 miljoen dollar Polygon ontvreemd.

Ondertussen heeft het bedrijf alweer minstens de helft van de gestolen cryptomunten terug ontvangen. Na de tweet startte de hacker met de teruggave.

Bug misbruikt

Het Poly Network platform verbindt verschillende blockchains aan elkaar, waardoor gebruikers eenvoudig eigen cryptomunten kunnen overzetten. Om dit automatisch te laten verlopen, beschikt het bedrijf over smart contracts. De hacker vond een zwak punt in deze contracten en maakte slim gebruik van de kwetsbaarheid. 

Toenadering zoeken

Toen het platform ontdekte dat 600 miljoen dollar aan cryptomunten waren verdwenen, kwam het Poly Network met een aanvallende tweet naar buiten. In het bericht aan de hacker stond te lezen dat ieder land ter wereld deze aanval als een grote economische misdaad zou beschouwen.

Minder dan 24 uur na de aanval, besloot de hacker de cryptomunten terug te sturen. Via transactieberichten liet de hacker aan het bedrijf weten dat hij nooit slechte bedoelingen had, maar de cryptomunten stal om het bedrijf op de hoogte te brengen van de fout in de smart contracts.  

Geluk bij een ongeluk

Dat de gestolen cryptomunten worden teruggestort aan het bedrijf is uitzonderlijk. Doorgaans komen bedrijven minder goed weg van cyberaanvallen. ITxx betaalde bijvoorbeeld 252.000 euro aan losgeld voor een decryptiesleutel. Eigenaars van WD My Book Live-toestellen, raakten dan weer al hun data kwijt door hackers.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home