General Electric onderzoekt cyberaanval met mogelijke datadiefstal

Na de verkoop van gegevens online onderzoekt General Electric een potentiële cyberaanval om eventuele gestolen data in kaart te brengen.

Eerder deze maand liet een hacker weten dat het binnenkort netwerktoegang tot General Electric (GE) zou verkopen en andere gestolen data. Sinds eind vorige week staat de data online te koop, waaronder toegang (SSH, SVN), SQL-bestanden, documenten en informatie rond militaire contracten.

Als bewijs van diefstal stopt de hacker een aantal screenshots in de online post met data uit de databases van onder andere GE Aviations.

In een reactie via BleepingComputer bevestigt de woordvoerder van GE dat het acte heeft genomen van de hacker zijn bijhorende claims. “We zijn ons bewust van beweringen van een slechte actor met betrekking tot GE-gegevens en onderzoeken deze beweringen. We zullen passende maatregelen nemen om de integriteit van onze systemen te helpen beschermen.”

GE bevestigt hiermee niet dat er een aanval heeft plaatsgevonden. De hacker, IntelBroker, heeft echter wel een betrouwbare historiek wat betreft claims rond cyberaanvallen binnen grote ondernemingen. Het is nu afwachten tot GE meer informatie naar buiten brengt, mocht het getroffen zijn.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home