Microsoft ontkent nieuwe hack en datadiefstal

Microsoft

De hackergroep Anonymous Sudan claimt een succesvolle hack van de systemen bij Microsoft te hebben gedaan en zou de gegevens van dertig miljoen gebruikers gestolen hebben. Het bedrijf ontkent echter dat de groep hierin is geslaagd.

Op het Telegram-kanaal van hackerscollectief Anonymous Sudan worden zogezegd de gegevens van dertig miljoen Microsoft-klanten te koop aangeboden. De groep claimt dat het die data kon stelen na een succesvolle hack van de Amerikaanse tech-reus. Microsoft weerlegt die claims echter.

Details

Anonymous Sudan vraag 50.000 dollar voor de gegevens en voegt op Telegram ook enkele voorbeelden toe die het succes van de diefstal moeten bewijzen. De oorsprong daarvan kan echter niet worden geverifieerd.

lees ook

Europese antitrustzaak tegen Microsoft lijkt onafwendbaar

De daders

De groep staat bij Microsoft bekend als Storm-1359. Vorige maand moest het Amerikaanse bedrijf wel erkennen dat de hackers van Anonymous Sudan een geslaagde Layer 7 DDoS-aanval hadden uitgevoerd op verschillende van zijn systemen. Het resultaat was dat Azure, Outlook en OneDrive een tijdje plat lagen.

Het hackerscollectief dook begin dit jaar op en heeft het naar eigen zeggen gemunt op eender wie die een dreiging vormt voor Soedan. Anonymous Sudan is intussen echter al vaak gelinkt aan het Russische KillNet. Die groep viel vorig jaar nog de site van het Europese parlement aan. Op zijn Telegram-kanaal steekt Anonymous Sudan die affiliatie ook niet weg.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home