GitHub rolt algemene login uit voor passkeys

github

Alle gebruikers van GitHub kunnen vanaf nu inloggen zonder wachtwoord, maar wel met een passkey.

In juli lanceerde GitHub een bètaversie van passkeys om in te loggen. Volgens het platform hebben tienduizenden ontwikkelaars de optie inmiddels gebruikt. Door dat succes kunnen alle gebruikers vanaf nu het systeem gebruiken om in te loggen en hun account te beveiligen.

Betere beveiliging

Dit is een volgende stap in het plan van GitHub voor een betere algemene, maar ook individuele beveiliging. Tegen het einde van dit jaar zou iedereen op het platform minstens over 2FA moeten beschikken om een account te beveiligen.

Gebruikers kunnen één of meerdere passkeys toevoegen bij de veiligheidsinstellingen van hun account. GitHub voorziet een online document om alles stap voor stap uit te leggen.

lees ook

GitHub maakt Copilot Chat algemeen beschikbaar

Sleutelen aan het syteem

Omdat niet elk systeem of platform passkeys even goed ondersteunt (zoals Linux of Firefox), maakt GitHub het mogelijk om passkeys te registreren over verschillende toestellen. Je kan dat dus doen voor je telefoon, vanop je desktopcomputer.

Accounts die al beschikken over een hardware-securitykey op GitHub kunnen die nu makkelijk upgraden naar een passkey. Wie dat wil kan Upgrade aanklikken, als het beschikbaar is (niet elke securitykey is al compatibel).

Dankzij 2FA moet je nog steeds kunnen inloggen wanneer één systeem (tijdelijk) niet beschikbaar is. Daarom raadt GitHub gebruikers aan om een passkey te registreren als ze werken met een compatibel toestel waarop nog geen passkey is gebruikt,

GitHub beseft dat ze het concept van passkeys niet alleen konden implementeren. Het platform erkent daarom niet alleen de stappen die moederbedrijf Microsoft op dat vlak al heeft gezet, maar ook die van Apple en Google.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home