Nog minder focus op wachtwoorden in nieuwe Windows 11-preview

windows 11 updates

Microsoft lanceert een nieuwe Windows 11 Insider Preview, met daarin nog meer ondersteuning voor passkeys.

De nieuwe Windows 11 Insider Preview heet Build 23486 en bevat nog meer focus op het gebruik van biometrie voor beveiliging.

Passkeys

Wachtwoorden zijn binnenkort een reliek uit het digitale verleden, volgens Microsoft. De nieuwe Windows 11 Insider Preview zet daarom nog meer in op het gebruik van passkeys om in te loggen op een site of app.

Op een site die passkeys ondersteunt, kunnen Windows-gebruikers nu eentje creëren en daarmee inloggen, via de biometrische authenticatiemethode Windows Hello. Gebruikers kunnen het proces bovendien vervolledigen via hun telefoon.

Je passkeys bewaren en managen kan via de instellingen van je Windows-apparaat. Bij Accounts kan je zien hoeveel en welke passkeys je bewaard hebt. Indien nodig kan je er daar ook verwijderen.

File Explorer

In Build 23481 had Microsoft een aantal veranderingen doorgevoerd in de instellingen voor de folderopties van File Explorer.  Dat ging onder andere over het niet meer tonen als er een conflict was bij het samenvoegen van folders of beschermde OS-bestanden verbergen.

Daar waren heel wat leden van Windows Insider het niet mee eens. Microsoft nam de feedback ter harte, wat uiteindelijk de bedoeling is van het Insiders-systeem en draaide de veranderingen alweer terug in deze Build.

lees ook

Microsoft Teams-client verdwijnt uit Windows 11

Intussen is de update Moment 3 beschikbaar voor Windows 11, maar er zijn gevallen waarbij die automatisch installeert, wat niet de bedoeling is. Desondanks is Windows 11 stilaan het meest populaire Windows-besturingssysteem in België.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home