Fortinet wil tekort aan security professionals verhelpen met gratis cursusaanbod

Fortinet

Fortinet stelt zijn volledige aanbod van zelfstudiemogelijkheden op het gebied van netwerkbeveiliging gratis beschikbaar tot ver na 2021. Met dit gratis aanbod aan trainingen wil Fortinet security experts over de hele wereld opleiden en het tekort aan beveiligingsprofessionals verhelpen. 

Dankzij het gratis trainingsaanbod van Fotinet krijgen toekomstige security experts toegang tot meer dan 30 gratis beveiligingscursussen, worden ze voorbereid voor NSE Certification-examens en verdienen ze CPE-punten. 

In de loop van 2021 is Fortinet van plan het cursusaanbod verder uit te breiden. De meeste cursussen in het aanbod van Fortinet maken deel uit van het officiële lesaanbod van het Fortinet NSE Certification Program, dat is opgebouwd uit acht niveau’s. Naast een certificaat om aan de slag te gaan als cybersecurity expert, verdienen deelnemers ook CPE-punten die ze kunnen verzilveren om onder meer de status van Certified Information Systems Security Professional te behalen.

Tekort aan security experts door coronacrisis

Door de coronacrisis werken wereldwijd nog altijd een hoop mensen vanuit thuis. Ook na de pandemie zal het aantal thuiswerkers waarschijnlijk een stuk hoger liggen dan voorheen. Het beveiligen van al deze thuiswerkers en hun netwerken is topprioriteit geworden voor organisaties. Hierdoor is de vraag naar beveiligingsprofessionals in korte tijd fors toegenomen en is er een flink tekort aan goede beveiligingsmedewerkers.

Al in april 2020 reageerde Fortinet de snel toenemende vraag naar security professionals door het complete aanbod van zelfstudiecursussen van zijn Network Security Expert (NSE) Training Institute gratis open te stellen voor iedereen. IT- en beveiligingsprofessionals kregen zo de kans om hun bestaande kennis aan te scherpen en zich nieuwe vaardigheden eigen te maken. Van dit aanbod is dankbaar gebruik gemaakt. Sinds het openstellen van het cursusaanbod heeft Fortinet ruim 800.000 inschrijvingen gehad.

Meer inclusieve toestroom van beveiligingsprofessionals

Het NSE Training Institute werkt samen met wereldwijde organisaties als het World Economic Forum, universiteiten en non-profitinstellingen om security-trainingen aan te bieden aan studenten, veteranen, vrouwen, minderheden en andere onaangeboorde groepen in de arbeidsmarkt. Door het cursusaanbod van het NSE Training Institute toegankelijker te maken wil Fortinet een oplossing bieden voor het nijpende tekort aan security-vaardigheden. 

“De meer dan 800.000 inschrijvingen voor onze gratis cursussen in 2020 bewezen duidelijk dat het Netwerk Security Expert trainingsaanbod van Fortinet tegemoetkomt aan een enorme vraag naar security-professionals op elk niveau.” Zo vertelt Rob Rashotte, vice president Global Training & Technikcal Field Enablement bij Fortinet. “We hebben daarom besloten om het volledige aanbod van zelfstudiecursussen gratis beschikbaar te stellen, totdat we tekenen zien van een terugval in het tekort aan beveiligingsvaardigheden.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home