Dell Technologies heeft de resultaten van een onderzoek naar dataprotectie naar buiten gebracht. Zo blijkt dat er volgens IT-afdelingen nog heel wat schort aan de bestaande middelen voor gegevensbescherming in hun bedrijven. Om een oplossing aan de problemen te bieden, brengt Dell Technologies nieuwe software op de markt.
Het Global Data Protection Index (GDPI)-onderzoek van Dell Technologies laat zien dat managers van de IT-afdeling vrezen dat de bestaande databescherming in hun bedrijf niet bestand zal zijn tegen toekomstige uitdagingen. Van de 1.000 ondervraagden, sloot 82 procent zich aan bij dit standpunt.
De data binnen die deze IT-afdelingen beheren, is in de afgelopen vijf jaar dan ook vertienvoudigd. In 2016 ging het gemiddeld om 1,45 petabytes data en dat is in 2021 uitgegroeid tot 14,6 petabytes.
Lancering software
Als gevolg van de data-explosie worden bedrijven geconfronteerd met ransomware– en malware-aanvallen. Voor die problemen introduceert Dell Technologies nieuwe software en services. Die omvatten:
- Toevoeging van Transparant Snapshots aan Dell EMC PowerProtect Data Manger: vereenvoudigt en automatiseert back-ups op virtuele machines (VM)-imageniveau en vereist minder infrastructuur. De functie wordt dit kwartaal toegevoegd en is gratis beschikbaar voor bestaande klanten.
- Dell EMC PowerProtect-apparatuur met Smart Scale: maakt het mogelijk meerdere apparaten als één pool te configureren. De lancering wordt verwacht in de eerste maanden van 2022.
- Dell Technologies Managed Services for Cyber Recovery Solution: stimuleert continuïteit in een bedrijf en beperkt het risico op dataverlies. Deze oplossing is onmiddellijk beschikbaar.
Nieuwe uitdagingen
Opkomende technologieën zoals Kubernetes containers, cloud-native applicaties, machine learning en AI, vormen een bijkomende uitdaging. Dat vindt 63 procent van de ondervraagden, zij zien deze technologieën als een risico voor gegevensbescherming.
lees ook
AI, machine learning en deep learning: wat is het verschil?
Verder zijn er nog bezorgdheden rond malware- en ransomware-aanvallen door de overschakeling naar thuiswerken. 74 procent is het ermee eens dat IT-afdelingen meer worden blootgesteld aan gegevensverlies door deze omschakeling. Het zero trust-principe vormt voor die uitdagingen een mogelijke oplossing.
Belang gegevensbescherming
“Ransomware-aanvallen kunnen verwoestend zijn voor mensen en bedrijven en lijken onvermijdelijk, maar daarom moeten we ons daar niet bij neerleggen”, zegt voorzitter en general manager van de Infrastructure Solutions Group bij Dell Technologies, Jeff Boudreau.
Om de problemen het hoofd te bieden, pakt Dell Technologies uit met nieuwe software en services. Die maken VM-back-upgegevens sneller beschikbaar, vereenvoudigen het beheer van grote gegevenssets en laten het bedrijfsproces vlot verlopen tijdens cyberherstelactiviteiten.
“Wij zijn ons ervan bewust dat de inzet nog nooit zo hoog was en dat de taak om gegevens te beschermen complexer is dan ooit. Als leverancier van hardware en software voor gegevensbescherming pakken we deze groeiende uitdaging aan door klanten te helpen bij het hanteren van een holistische strategie voor cyberbeveiliging en gegevensbescherming, om zo ransomware en andere cyberaanvallen te identificeren, zich ertegen te beschermen, ze op te sporen, erop te reageren en ervan te herstellen.”
lees ook