Check Point beveiligt filialen eenvoudiger met CloudGuard Connect

cloud security

Check Point lanceert CloudGuard Connect voor het beveiligen van bedrijfsfilialen. De cybersecurity-specialist maakt dit mogelijk door middel van security services, aangeboden in de cloud. 

CloudGuard Connect levert threat prevention die realtime synchroniseert met de nieuwste ThreatCloud intelligence. ThreatCloud is een cloud-gedreven kennisbank die op zijn beurt weer realtime dynamische security intelligence biedt. De kennisbank verzamelt dagelijks threat intelligence van 86 miljard security-beslissingen, 4 miljoen file-emulations en 7.000 zero-day-aanvallen.

Software Defined Wide Area Network (SD-WAN)

Daarnaast biedt CloudGuard Connect de flexibiliteit van het in enkele minuten kunnen uitrollen van security in filialen, zowel voor cloud-omgevingen als on-premises. Verder biedt de oplossing ook naadloze integratie met SD-WAN-providers, zoals VMware en beschikt het over een uniform platform voor het beheren van dreigingen en toegang.

Steeds meer bedrijven maken gebruik van SD-WAN, gezien organisaties hun workloads en applicaties van on-premises filialen naar SaaS-applicaties verplaatsen. Het is een slimme manier om verkeer naar cloud-services te leiden. Het direct verbinden van filialen met de cloud zorgt echter ook voor een groter security-risico en toenemende security-beheerkosten. Dat heeft met name te maken, omdat vestigingen in deze niet langer beschermd worden door de centrale security van het datacenter.

Threat prevention

CloudGuard Connect beschermt vestigingsverbindingen naar de cloud tegen geavanceerde dreigingen en biedt bovendien dynamische schaalbaarheid, consistente controle en intelligente provisioning. Check Point stelt dat de oplossing ook effectief gevaren voorkomt door een threat prevention met een vangstratio van 100 procent en innovatieve oplossingen die cloud-hosted, gepatenteerde CPU-level-inspectie en OS-level sandboxing combineren. Hierdoor wordt infectie door de gevaarlijkste zero day-aanvallen voorkomen.

Je kan CloudGuard ConnectEdge eenvoudig uitrollen met behulp van een virtuele security-gateway. Die draait op IT-apparatuur van een bestaand filiaal. Ook bestaat de mogelijkheid om de oplossing te integreren met SD-WAN-providers, zoals VMware en Silver Peak.

Check Point CloudGuard Connect en CloudGuard ConnectEdge zijn beide geïntegreerd in Check Point’s Infinity-architectuur en het R80 threat prevention- en beheerplatform. Entrprises krijgen hierdoor via één console centraal inzicht in het dreigingslandschap en de security policy, ongeacht de vorm. Bovendien verschaft het dashboard realtime updates over security-gevaren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home