Biometrische identificatie goed ingeburgerd bij IT-professionals

vingerafdruk smartphone poll

Drie op vier IT-professionals verkiezen biometrische identificatiemethoden zoals vingerafdruk en gezichtsherkenning om zich aan te melden op hun smartphone. Pincodes en patronen verdwijnen naar de achtergrond.

Het scherm van je smartphone vergrendelen vermijdt dat anderen zich zomaar toegang kunnen eigenen tot je berichten, contactenlijsten of applicaties als je het toestel kwijtspeelt of laat rondslingeren. Er zijn vandaag verschillende technieken om je toestel te vergrendelen: van klassiekere methoden (pincode of patroon) tot moderne, biometrische technologie (vingerafdruk of gezichtsherkenning), met elks hun voor- en nadelen.

ITdaily peilde de voorbije maand hoe IT-professionals hun telefoon het liefst ontgrendelen. 218 respondenten vulde de lezersvraag in. Onder dit publiek is biometrische identificatie zeer goed ingeburgerd: 44 procent maakt gebruik van de vingerafdrukscanner in de telefoon, 32 procent verkiest gezichtsherkenning. Tel dat op en je komt uit op 76 procent die gebruik maakt van biometrische ontgrendelingsmethoden.

Dat betekent tegelijkertijd dat de klassiekere methoden nog niet volledig zijn vervangen. Vijftien procent heeft het meeste vertrouwen in een pincode, vier procent verkiest een patroon. Tenslotte is er nog vijf procent die het scherm van zijn of haar toestel altijd ontgrendeld laat of gebruik maakt van de Smart Lock-functies.

Iedere maand peilen we bij onze lezers naar een actueel technologisch onderwerp. Benieuwd naar de resultaten van vorige polls? Hier vind je het overzicht.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home