Belgische organisaties houden IT meestal intern, maar IT-teams zijn vaak klein

it team

Uit een rondvraag door ITdaily blijkt dat een meerderheid van Belgische organisaties over een intern IT-team beschikt. Bijna een derde van IT-professionals doet dat alleen of met één collega.

IT is een belangrijke pijler van iedere organisatie, groot of klein. ITdaily onderzocht de voorbije maand hoe Belgische organisaties hun IT-beheer aanpakken. Beschikken ze over een intern IT-team of wordt dit toevertrouwd aan externe professional(s)? 145 respondenten vulden de rondvraag in.

Een grote meerderheid van de respondenten beschikt over een intern IT-team. Bij twaalf procent is IT de verantwoordelijkheid van een medewerker die niet full-time in dienst is, ofwel extern zit. 88 procent beschikt over minstens één interne IT-medewerker.

Kleine IT-teams

Veel groter is het gemiddelde interne IT-team ook niet. Bij 32 procent van de deelnemers telt het IT-team één of twee werknemers. 25 procent heeft drie tot vijf interne IT-medewerkers in dienst.

Grotere IT-teams van meer dan tien medewerkers zijn echter ook niet uitzonderlijk. 21 procent geeft aan over meer dan tien IT-medewerkers te beschikken. Tenslotte heeft tien procent een IT-team van vijf à tien medewerkers.

Iedere maand peilen we bij onze lezers naar een actueel technologisch onderwerp. Benieuwd naar de resultaten van vorige polls? Hier vind je het overzicht.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home