Belgisch marktleider McAfee verliest marktaandeel in zakelijke antivirus

Een marktanalyse toonde aan dat McAfee de markt van de antivirusoplossingen blijft aanvoeren in België ondanks een dalend marktaandeel. Hiervoor werden vragen gesteld aan 3673 Belgische bedrijven met meer dan vijftig medewerkers. De top drie werd verder aangevuld met Symantec en Trend Micro.

Databasemarketingspecialist Computer Profile maakt in deze analyse een onderscheid tussen de penetratie (het aantal bedrijven dat een bepaalde antivirusoplossing gebruikt) en de installed base. Met de installed base wordt verwezen naar het aantal geautomatiseerde werkplekken dat elk bedrijf telt en bijgevolg het aantal keer dat een antivirus werd geïnstalleerd.

De top drie bleef qua penetratie hetzelfde als in 2017; McAfee leidt met 27,3% gevolgd door Symantec met 24,8% en Trend Micro met 17,3%. Van de drie daalde alleen van McAfee het marktaandeel: in 2010 had het bedrijf nog een marktaandeel van 39,1%. Bij Symantec en Trend Micro bleef dit ongeveer gelijk. Terrein werd gewonnen door andere spelers als Kaspersky, ESET, Sophos en F-secure.

Van het totale aantal geautomatiseerde werkplekken over de installed base wordt 31% beschermd door een antiviruspakket van McAfee. Ook hier wordt de tweede plaats ingenomen door Symantec met 22,6% en Trend Micro met 15,7%. Vooral bij de grote multinationals wordt er voor McAfee gekozen. Trend Micro wordt dan het meest geïnstalleerd bij de grote nationale bedrijven.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home