Trend Micro rapporteert toename cyberbedreigingen in 2023 

cybersecurity

In 2023 rapporteerde Trend Micro een stijging van 10 procent in het aantal geblokkeerde dreigingen. Het cyberbeveiligingsbedrijf waarschuwt voor geavanceerdere methoden van aanvallers.  

Uit een nieuw onderzoek van cyberbeveiligingsbedrijf Trend Micro blijkt dat het aantal geblokkeerde dreigingen in 2023 gestegen is met 10 procent. Aanvallers hanteren meer geavanceerde methoden om slachtoffers gerichter te benaderen, wat leidt tot een hoger potentieel voor financieel gewin. Trend Micro deelt zijn adviezen voor bedrijven om zich beter te beschermen tegen cyberaanvallen. 

Geavanceerde aanvalsmethoden

In 2023 blokkeerde het cyberbeveiligingsbedrijf 160 miljard dreigingen, wat een toename betekent van 10 procent in vergelijking met vorig jaar. Cyberaanvallers focussen zich op verschillende soorten tactieken, technieken en procedures om de verdediging van organisaties te ontwijken. Volgens Jon Clay, VP of Threat Intelligence bij Trend Micro, is “het begrijpen van de strategieën die aanvallers gebruiken de basis van een effectieve verdediging.”  

lees ook

Kan AI de impact van cyberaanvallen vergroten? 

Uit het rapport bleek er een toename te zijn in het aantal dreigingen die geblokkeerd werden door de File Reputation Service van Trend. Hieruit constateert Trend Micro dat dreigingsactoren hun doelwitten zorgvuldiger kiezen. Cyberaanvallers richten zich niet meer op grote groepen in de hoop dat iemand wel op een malafide link klikt, maar net op enkele high-profile slachtoffers met een meer geavanceerde aanval. Detectielagen zoals netwerk- en e-mailfilters kunnen op die manier beter omzeild worden.  

Adviezen voor bedrijven

Trend Micro adviseert het efficiënt inzetten van Security Operations Centers (SOC’s), het zorgvuldig monitoren van cloudapplicaties en het toepassen van nieuwe patches of upgrades om de organisatie tegen kwetsbaarheden te beschermen. Verder raadt het bedrijf aan om uitgebreide beveiligingsprotocollen te hanteren om de organisatie tegen diverse bedreigingen te beschermen. 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home