Trend Micro lanceert AI-assistent om securityteams te helpen

trend micro

De nieuwe generatieve AI-tool helpt beveiligingsanalisten door gestroomlijnde workflows en hogere productiviteit te stimuleren.

Overbelaste beveiligingsteams teams worstelen vandaag vaak met de enorme hoeveelheid en complexiteit van dreigingsdata. In een antwoord daarop lanceert Trend Micro zijn Trend Companion, een generatieve AI-tool ontworpen om complexiteit te verminderen en beveiligingsactiviteiten te versnellen.

Trend Companion kan de tijd die analisten besteden aan handmatige risicobeoordeling en dreigingsonderzoeken met de helft of meer verminderen volgens de fabrikant dankzij een duidelijke language interface die:

  • Waarschuwingen uitlegt en contextualiseert
  • Aangepaste responsacties onderzoekt en aanbeveelt
  • Complexe scripts en command lines ontcijfert en uitlegt
  • Analisten helpt bij het ontwikkelen en uitvoeren van geavanceerde query’s voor het opsporen van dreigingen
  • Incidentresponders helpt bij het ontwikkelen van OSQuery-query’s in de IR en Forensics-module

Nu al toegang

Meer dan 13.000 klanten van Trend Micro hebben nu al toegang tot Trend Companion, waardoor SecOps-analisten de gemiddelde doorlooptijd potentieel kunnen verkorten en sneller.

De combinatie van adaptieve, modelgestuurde dreigingswaarschuwingen in Trend Vision One en de GenAI-mogelijkheden van Companion kan de reactietijd bij incidenten met 30 procent verkorten. Volgens de fabrikant verkort de rapportage van incidenten met wel twee uur per rapport.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home