Eurofiber verwerft toegang tot het glasvezelnetwerk van Unifiber, waar het zelf deel van uitmaakt, in het kader van een samenwerkingsovereenkomst. Zo kan het bedrijf zelf of via partners glasvezel aanbieden aan kmo’s en kleine kantoren.
Eurofiber en Unifiber sluiten een samenwerkingsovereenkomst rond het gebruik van het glasvezelnetwerk van Unifiber. Concreet heeft Eurofiber zijn eigen netwerk verbonden met dat van Unifiber. Dat zorgt voor een bredere dekkingsgraad, waardoor Eurofiber en partners vlotter kmo’s en kleine kantoren kunnen bedienen.
Unifiber is een joint venture van Eurofiber en Proximus, tot stand gekomen voor de uitrol van glasvezel in Wallonië. Juridische constructies terzijde gaat Eurofiber dus in zekere zin een samenwerking aan met zichzelf. Het Unifiber-netwerk is van het begin af aan bedoeld als open netwerk, waardoor Eurofiber en Proximus op hetzelfde netwerk zullen concurreren.
Unifiber geeft nog aan open te staan voor samenwerkingen met iedereen. Woordvoerder Cathy Schoels: “Unifiber tekent, zonder discriminatie, zo’n samenwerkingsakkoord met alle operatoren die het netwerk willen gebruiken. Alle operatoren hebben toegang tot het netwerk onder dezelfde voorwaarden.”
Symmetrische verbinding
Eurofiber blijft de ambitie hebben om een dedicated symmetrische verbinding te bieden. Dat betekent dat iedere klant z’n eigen glasvezelconnectie ter beschikking heeft, inclusief de hoge download- en uploadsnelheden die daarmee gepaard gaan. Daarmee verschilt het zakelijke aanbod van Eurofiber met dat van Proximus, waar klanten wel een lijn delen.
Bedrijven in Waterloo krijgen als eerste de kans om de vruchten te plukken van de samenwerking, die zich puur op B2B richt. Verder zullen vooral Waalse kmo’s ervan kunnen genieten. In Vlaanderen heeft Eurofiber historisch gezien een grotere eigen voetafdruk, met veel mogelijkheden in de driehoek rond Brussel, Gent en Antwerpen.