Xiaomi lanceert 12T en 12T Pro

xiaomi 12T pro

De nieuwste smartphones van Xiaomi zijn officieel gelanceerd. Xiaomi 12T en 12T Pro leggen de focus op next leven detail en creativiteit.  

Xiaomi heeft zijn nieuwste smartphones officieel gelanceerd. Met de Xiaomi 12 en Xiaomi 12T Pro wil het Chinese merk zijn aanval op de Belgische markt verder zetten. Dat doen ze vanuit de inmiddels herkenbare propositie: dezelfde hoogstaande specificaties aanbieden als de concurrentie, maar aan een veel scherpere prijs. De 12T Pro speelt niet in het vlaggenschipsegment, maar moet in de klasse daaronder de strijd aangaan met onder andere de Oppo Reno 8 en de OnePlus 10T.

lees ook

Xiaomi 12 Pro review: genieten van korte duur  

Beide toestellen uit de reeks hebben een 6,67 inch AMOLED-scherm met een 1220p resolutie. De AdaptiveSync-functie stelt de verversingsgraad, die tot maximaal 120 Hz gaat, automatisch bij. Ook aan je ogen wordt gedacht door het blauwlicht bij te stellen. De gebogen, matte achterkant verhoogt het draagcomfort en zou bestendig moeten zijn tegen vingerafdrukken.

De Xiaomi 12T Pro is uitgerust met de Snapdragon 8+ Gen 1 processor (4nm), de topprocessor uit de Qualcomm-familie. Die verbetert de CPU-prestaties met 16,7 procent en de GPU-prestaties met 11 procent ten aanzien van de Snapdragon 8 Gen 1. In de Xiaomi 12T moet je niet zoeken naar een Snapdragon-processor; hier kiest Xiaomi voor de Dimensity 8100-Ultra van MediaTek (5nm), met 30 procent betere prestaties.

120 W HyperCharge

Xiaomi zit verwikkeld in een hevige strijd met Oppo en OnePlus rond wie de snelste oplader kan ontwikkelen. Na de Oppo Reno8 met zijn 80 W-lader is Xiaomi opnieuw aan zet met de 120 W HyperCharge-snellaadtechnologie. Daarmee laad je in minder dan twintig minuten je smartphone helemaal op.

De algoritmen in het laadsysteem analyseren ook je oplaadgewoontes om de batterijduur te optimaliseren. Met volle batterij (5000 mAh) heb je tot 13,5 uur schermtijd als je aan de lopende band video’s zou bekijken. Uit onze test zal binnenkort blijken of die beloftes ook worden ingelost.

200 MP camera

Ook in zijn camera-setup pakt Xiaomi uit met een opvallende specificatie: de hoofdlens bevat een pro-grade 200 MP beeldsysteem, waarmee op papier alvast de concurrentie in zijn hemd zet. De cameralens (f/1.22) kan bij weinig licht of bewegende objecten in beeld brengen met het minste detailverlies, en beschikt over een tweevoudige zoomlens.

xiaomi 12t pro camera
Bron: Xiaomi

Ook de Xiaomi 12T kan met een 108 MP-hoofdlens mooie specificaties voorleggen. De hoofdlens wordt in beide toestellen aangevuld met een minder spectaculair klinkende 8 MP ultrabreedhoeklens en 2 MP macrolens. Vooraan zit een 20 MP lens voor het nemen van selfies.

Prijzen en beschikbaarheid

De Xiaomi 12T-toestellen zijn vanaf 13 oktober te koop. Je hebt de keuze uit drie kleuropties: zwart, zilver, blauw. Voor de 12T Pro (8 GB + 256 GB) leg je 799 euro neer, voor de reguliere 12T 599 euro. Beide prijzen zijn inclusief btw.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home