Xiaomi zet in op Belgische markt met vlaggenschip Xiaomi 12 Pro

Xiaomi wil de harten van de Belg veroveren met een nieuwe toptelefoon: de Xiaomi 12 Pro. Dat toestel heeft topspecificaties aan boord maar blijft een stuk goedkoper dan de premium-modellen van Samsung en Oppo.

Oppo is niet de enige Chinese telefoonbouwer die de leemte wil opvullen die het embargo tegen Huawei heeft gelaten in onze markt. Ook Xiaomi aast op Belgische consumenten. De toestellen van de fabrikant zijn al een tijdje verkrijgbaar in ons land maar heel zichtbaar was de aanwezigheid nog niet. Vanuit het Nederlandse hoofdkwartier wordt het offensief nu verstevigd. Voor de lancering van de Xiaomi 12 Pro organiseert het merk voor het eerst een event in ons land om de telefoon in de verf te zetten: tekenend voor de ambitie.

Topspecificaties

Op dat event gingen we al kort aan de slag met de Xiaomi 12 Pro. Met dat toestel zet de smartphonebouwer net als de concurrentie in op fotografie. Onder de motorkap zit alles wat je van een high-end smartphone verwacht: een Snapdragon 8 Gen 1, drie camera’s, een 6,73 inch WQHD+-scherm met 120 Hz (dynamisch schaalbaar naar 1 Hz om de batterij te sparen)… De batterij heeft een capaciteit van 4.600 mAh en laden doe je met een 120 watt-lader: een nieuw record.

Xiaomi pakt uit met drie 50 MP-camera’s, maar niet iedere camera heeft dezelfde sensor. Die van de hoofdcamera is van een hogere kwaliteit dan die van de ultrawide en de telefotocamera. Hoe groot het verschil is, moet een review uitwijzen.

Spannende vergelijking

In onze korte hands-on vielen het strakke design en mooie scherm op. Op het eerste zicht moet Xiaomi daar zeker niet onder doen voor de Oppo Find X5 Pro of de Samsung Galaxy S22 Ultra. De nachtfoto’s oogden alvast scherp maar zijn naar onze smaak kunstmatig helder. Oppo zorgt daar voor een realistischer resultaat, al gaat het hier om een korte eerste indruk.

De instapversie van de Xiaomi 12 Pro komt met 8 GB aan RAM en 256 GB aan opslaggeheugen. Dat toestel kost 1.099 euro en is zo ongeveer 200 euro goedkoper dan de telefoons van de concurrentie. Puur op basis van specificaties heeft Xiaomi zo een aantrekkelijke propositie in handen. We weten echter dat specificaties niet alles zijn, en al zeker niet wanneer fotografie de focus is. Software speelt daarbij een heel belangrijke rol. We zijn benieuwd of de Xiaomi 12 Pro zich ook na een grondige test met zijn duurdere concurrenten kan meten. De vergelijking belooft alvast interessant te worden.

Kleinere broertjes

Het toestel krijgt nog twee kleinere broertjes: de Xiaomi 12 en de Xiaomi 12X. De 12X kost 699 euro en is het goedkoopste toestel van de line-up. De telefoon komt met een Snapdragon 870 en een 50 MP hoofdcamera, maar heeft verder iets mildere specificaties. De Xiaomi 12 zit in het midden met een adviesprijs van 899 euro. Die telefoon heeft dezelfde Snapdragon 8 Gen 1 aan boord als het vlaggenschip, maar bespaart verder op hardware. Xiaomi stelt dat de focus in onze markt op de 12 Pro en de 12X zal liggen. De toestellen kan je vanaf 16 maart bestellen. Alle prijzen zijn inclusief btw.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home