Microsoft test Windows 11-watermerk op bureaublad bij niet-compatibele pc’s

windows 11

Microsoft experimenteert met een watermerk op het Windows 11 bureaublad wanneer systemen niet compatibel zijn met de minimale systeemeisen.

Wie als Windows Insider (bèta-tester) Windows 11 draait op zijn of haar pc, krijgt voortaan duidelijk te zien of die compatibel is met de minimale systeemvereisten. Initieel werkte Microsoft met een subtiele melding in het systeemoverzicht, maar nu test het drastischere maatregelen. Niet-compatibele pc’s krijgen een prominent watermerk op het bureaublad gebrand.

Het is voorlopig niet duidelijk wat Microsoft wil bereiken met dit watermerk, behalve de gebruiker pesten dat zijn of haar toestel officieel niet compatibel is. In het verleden heeft de softwaregigant meermaals laten vallen dat pc’s die niet voldoen aan de systeemeisen niet alle updates zullen ontvangen. In de praktijk merken we daar vandaag nog niets van, maar het watermerk kan dat potentieel wel in gang zetten om de gebruiker erop te wijzen.

Windows-11-systeemeisen
Bron: WindowsLatest

lees ook

Windows 11 review: mooier en (meestal) beter

Het watermerk was in het verleden vooral een straf voor pc’s die een niet-geactiveerde versie van Windows gebruiken. Een watermerk om schaamte op te wekken is het resultaat. Om dezelfde tactiek toe te passen op niet-compatibele toestellen, is wat ons betreft een brug te ver.

Voor iedereen moord en brand schreeuwt: het gaat om een test binnen de Windows Insiders-kring. Er bestaat een kans dat het ooit naar alle gebruikers wordt uitgerold, maar de kans is even groot dat de functie wordt geschrapt. Dit soort van tests is voor Microsoft handig om uit te zoeken wat de reactie is van gebruikers.

lees ook

Kan jouw pc Windows 11 draaien? Dit zijn de systeemvereisten

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home