Windows 11 populairder dan nieuwste Windows 10 21H2-update

windows 11

Een upgrade naar Windows 11 blijkt populairder dan naar de nieuwste update van Windows 10. In zijn totaliteit blijft die laatste wel domineren qua marktaandeel.

In een nieuw onderzoek van AdDuplex bij 60.000 Windows-pc’s die Windows 10 of Windows 11 draaien, blijkt dat die laatste aan populariteit toeneemt. Eind november heeft 8,6 procent de overstap gemaakt. Windows 11 is sinds 5 oktober officieel beschikbaar.

Windows 10 21H2 is sinds 17 november beschikbaar en is goed voor 3,7 procent marktaandeel. De aanlooptijd van die laatste is veel minder, maar de update is veel lichter en wordt sneller uitgerold naar alle Windows 10-machines omdat het op elk toestel compatibel is.

Adduplex Windows 11 cijfers

Ondanks de voorsprong in tijd toont het onderzoek dat Windows 11 populairder is dan initieel gedacht. Dat neemt niet weg dat Windows 10 nog altijd een fors deel van de taart voor zijn rekening neemt, voornamelijk Windows 10 21H1 en 20H2, de meest recente grote feature updates.

Wie twijfelt om te upgraden naar Windows 11, mag altijd onze uitgebreide review lezen van het nieuwe besturingssysteem. Moet je een nieuwe pc configureren maar weet je niet welke versie van Windows 11 je moet nemen? Wij analyseerden voor jou Windows 11 Home, Pro en Enterprise hier.

lees ook

5 redenen om wel (of niet) te upgraden naar Windows 11

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home