Windows 11 ISO-installatiebestand vanaf nu officieel beschikbaar

Windows 11

Wie Windows 11 wil testen, hoeft voortaan geen Windows 10-installatie meer te upgraden. Microsoft lanceert samen met zijn nieuwste testversie van het OS een ISO-bestand voor losse installaties.

De dev- of bètaversie van Windows 11 installeren was tot voor kort een ietwat omslachtig proces. Microsoft liet iedereen met een compatibele pc toe om onder het Insider-programma aan de slag te gaan met vroege versies van zijn nieuwste besturingssysteem, maar alleen als upgrade van een bestaande Windows 10-installatie. Niets hield je tegen om Windows 10 op een testsysteem of virtuele machine te plaatsen en meteen te upgraden, maar efficiënt is anders.

Nieuwe build en ISO

Vandaag introduceert Microsoft de Windows 11 Insider Preview Build 22000.160 voor zowel het dev- als bètakanaal. Dat betekent dat het een uitgelezen moment is voor testers in het dev-kanaal om naar het bètakanaal over te stappen indien ze een stabielere versie van Windows 11 verkiezen. Samen met de nieuwste versie van het besturingssysteem lanceert Microsoft nu voor het eerst ook een ISO-bestand voor volledige Windows 11-installaties.

lees ook

Waarom lanceert Microsoft Windows 11 tijdens het grootste chiptekort ooit?

Het ISO-bestand bevat de Windows Insider Preview Build 22000.132. Microsoft voorziet een nieuwe pagina waarop je het nieuwe ISO-bestand en alle toekomstige versies kan vinden: Windows Insider Preview Downloads. Scroll voorbij de instructies naar de onderkant van de pagina om de beschikbare ISO’s te vinden. Gewapend met het ISO-bestand kan je propere installaties op testsystemen uitvinden, of Windows 11 eenvoudig installeren in een virtuele machine.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home