‘Windows 10 krijgt ondersteuning voor Android-apps in 2021’

Overal Windows 10

windows 10

2021 wordt een belangrijk jaar voor Windows 10 met heel wat visuele upgrades en nieuwe functies. Android-ondersteuning is daar één volgens interne bronnen. Daarnaast wil het Windows 10X eindelijk beschikbaar stellen in het voorjaar om te concurreren met Chrome OS.

Het is al langer geweten dat het najaar van 2021 belangrijk wordt voor Windows 10 en Microsoft. Onder codenaam Sun Valley werkt de softwarespecialist aan een grondige opfrisbeurt met visuele veranderingen en nieuwe functies. De grote update in het voorjaar van 2021 wordt een kleintje (opnieuw een Service Pack?) om alles in gereedheid te brengen voor eind 2021.

lees ook

Microsoft plant redesign van Windows 10 in 2021

Volgens WindowsCentral kijkt Microsoft ook naar compatibiliteit van Android-apps. Het wil die integreren in de Microsoft Store om zo het app-aanbod gevoelig aan te dikken. Het is voorlopig nog niet duidelijk hoe ver Microsoft staat met deze functie. Volgens interne bronnen is het de bedoeling dat native ondersteuning van Android-apps in 2021 nog wordt uitgerold.

Windows 10X is bijna klaar

Windows 10X, een lichte variant van Windows 10 en concurrent voor Chrome OS, is vanaf volgende maand RTM (Release To Manufacturing). Concreet betekent dit dat hardwarefabrikanten zoals HP of Lenovo aan de slag kunnen met het besturingssysteem om eigen toestellen op de markt te brengen. Microsoft verwacht dat de eerste toestellen op de markt verschijnen in de eerste helft van 2021.

Windows 10X moet een lichtgewicht besturingssysteem worden met volgens Microsoft uitstekende beveiliging, batterijduur en prestaties. Het is compatibel met Windows-apps en in de toekomst (vermoedelijk 2022) komt er ondersteuning om Win32-apps lokaal te draaien. Vanaf de lancering is Windows 10X compatibel met ARM-pc’s. Aan de hardwarefabrikanten om daarvan gebruik te maken. Je kan Windows 10X niet op een ander toestel installeren. Het komt vooraf geïnstalleerd, vergelijkbaar met Chrome OS, macOS en iOS.

lees ook

Microsoft stelt Windows 10X-toestellen uit tot volgend jaar

Tot slot nog nieuws voor Windows 10-gebruikers met een ARM-pc: emulatie van 64-bitapplicaties komt niet meer dit jaar naar de Surface Pro X. De previewversie staat nu gepland voor 2021. Microsoft geeft voorlopig geen concretere datum.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home