Windows 10 krijgt eindelijk oplossing voor app-sortering op verschillende monitoren

Samsung C34J791 monitor

Er is licht aan het einde van de tunnel voor Windows 10 laptopgebruikers die frequent met een of meerdere externe monitoren via DisplayPort werken. De frustratie dat alle vensters niet meer op hun originele plaats staan nadat je de laptop uit stand-by activeert, is binnenkort verleden tijd.

Wie Windows 10 dagelijks op een laptop gebruikt en regelmatig of permanent één of meerdere externe monitoren gebruikt, kent de pijn die we in de inleiding omschreven. Soms onthoudt het besturingssysteem perfect waar alles actief stond, soms helemaal niet. Microsoft is zich al langer bewust van het probleem, maar heeft nu ook eindelijk een oplossing in de maak.

De technische term van het probleem staat bij Microsoft bekend als Rapid Hot Plug Detect (Rapid HPD). Dit gedrag heeft invloed op DisplayPort multi-monitoropstellingen met als resultaat ongewenste desktopveranderingen.

We merken het zelf op de redactie vaak wanneer bijvoorbeeld een scherm in slaapstand gaat, dat Windows 10 denkt dat het niet meer bestaat. Resultaat: alle vensters worden chaotisch naar het laptopvenster verhuisd. Soms gebeurt dit ook wanneer je de laptop uit slaapstand haalt en de monitor net niet snel genoeg uit slaapstand wordt gewekt. Soms werkt het, soms niet, wat de frustratie erger maakt.

Microsoft werkt nu aan een oplossing dat Rapid HPD stopt wanneer het Windows-applicaties wil herschikken. Het resultaat wordt verwerkt in de grote najaarsupdate van Windows 10, bekend onder codenaam Sun Valley. Andere verbeteringen waar Microsoft ook aan werkt zijn native Linux GUI-toepassingen, een opgefrist design en ondersteuning voor bluetooth audio met AAC-ondersteuning.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home