Stop voortaan privé WhatsApp-berichten in een geheime kluis

whatsapp windows

Alle delicate chatberichten die je liever niet in je lijst van WhatsApp-conversaties wil zien, kan je voortaan veilig wegzetten in een geheime map.

Chatberichten zijn vandaag al end-to-end versleuteld, maar wat als iemand je telefoon vastneemt en daar (per ongeluk) al je berichten leest of een genante melding binnen ziet komen? Wie WhatsApp af en toe ook gebruikt voor professionele doeleinden, moet daarmee oppassen.

Tot nu, want voortaan kan je een geheime kluis met vergrendelde chatberichten aanmaken op je smartphone. In die kluis kan je conversaties stoppen die je liever niet met iemand anders wil delen. Eens je berichten daarin stopt, staan ze niet langer in de lijst. Toegang krijgen tot de kluis kan door middel van een wachtwoord of biometrische gegevens zoals je vingerafdruk.

Wanneer je meldingen ontvangt van nieuwe berichten, wordt de inhoud automatisch verborgen. Pas nadat je specifiek je kluis opent, kan je de inhoud lezen. Dat is handig wanneer je net je telefoon aan iemand geeft en er net een delicaat bericht binnenkomt.

WhatsApp chatvergrendeling

Een chatgesprek vergrendelen is eenvoudig: tik in een chatgesprek op de naam van de ontvanger en kies in de lijst Chatvergrendeling. De eerste keer dat je dit doet, krijg je de optie om de vingerafdruksensor te activeren als je dat vandaag al gebruikt op je smartphone. Daarna verschijnt er bovenaan je lijst met gesprekken een nieuw item: Vergrendelde chats.

lees ook

Gebruik nu WhatsApp op een tweede smartphone

Opvallend: chatvergrendeling werkt enkel op het toestel dat je configureert. Gebruik je de desktopversie van WhatsApp op je pc, de webversie of WhatsApp op een tweede smartphone, dan heb je pech. Daar staat alles nog wel open en bloot, althans voorlopig. WhatsApp werkt aan een oplossing om ook daar een geheime kluis mogelijk te maken. Tot dat niet mogelijk is, moet je rekening houden dat gevoelige meldingen op je pc blijven doorkomen, ondanks dat je die hebt versleuteld op je smartphone.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home