Virtuele machines voor Windows 11 2022 vrij beschikbaar (tot 10 januari)

Windows 11

Microsoft heeft alle virtuele machines voorzien van een update zodat ontwikkelaars tijdelijk gratis aan de slag kunnen in de Windows 11 omgeving.

Ontwikkelaars die met het idee spelen om apps te maken voor Windows 11 22h2 kunnen de officiële virtuele machines van Microsoft, tijdelijk, gratis downloaden en gebruiken. Dat geldt ook voor iedereen die nieuwsgierig is om zo een VM te testen. Microsoft heeft haar virtuele machines voorzien van een update met tools voor ontwikkelaars. Hierdoor krijgen de gebruikers toegang tot Windows 11 22 Update, Visual Studio 2022, WSL en andere toepassingen.

Betalend vanaf 10 januari

Twee maanden, zoveel tijd krijgen nieuwe gebruikers om vertrouwd te raken met de virtuele machines. Nadien zal Microsoft een activatiebijdrage vragen zoals voor elke andere virtuele machine en lokale installatie. Een eenvoudige registratiesleutel zal voldoende zijn om na 10 januari volop te kunnen blijven werken aan apps voor Windows 11.

lees ook

Microsoft rolt Windows 11 2022 Update uit naar systemen met verouderde printerdrivers

De virtuele machines zijn beschikbaar in vier verschillende opties van virtualisatiesoftware. Het gaat om VMWare, Hyper-V, VirtualBox en Parallels. Deze virtuele machines omvatten:

  • Windows 11 Enterprise (evaluatie)
  • Visual Studio 2022 Community Editie (inc. UWP, .NET Desktop, Azure en Windows App SDK for C# workloads
  • Windows Subsystem vor Linus 2 met Ubuntu
  • Windows Terminal
  • Ontwikkelaars modus actief

De virtuale machines kan je downloaden op de ontwikkelaarspagina van Microsoft. Voorzie minstens 20 GB aan vrije ruimte op jouw harde schijf.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home