Google faciliteert multicloud met Cross-Cloud Interconnect

cloud

Google maakt het met Cross-Cloud Interconnect mogelijk om eenvoudig de Google Cloud met een andere publieke cloudprovider te verbinden.

Google lanceert Cross-Cloud Interconnect. Daarmee kunnen klanten hun Google Cloud-omgeving op een betrouwbare manier en met een hoge bandbreedte verbinden met cloudomgevingen van andere publieke cloudproviders.

Google provisioneert voor klanten een toegewijde fysieke connectie tussen het eigen netwerk en dat van een andere provider zoals Microsoft Azure of AWS. Ook de Oracle Cloud Infrastructure en Alibaba Cloud worden per direct ondersteund. Cross-Cloud Interconnect is beschikbaar in twee smaakjes: 10 Gbps of 100 Gbps.

Meer dan een muisklik

Om van de dienst gebruik te maken, dien je eerst primaire en redundante poorten aan te kopen bij Google en vervolgens bij de externe cloudprovider. Die voorziet dan de gegevens die je naar Google moet doorsturen om de effectieve connectie tot stand te brengen. Google laat je tot slot weten wanneer de verbinding klaar is. Om ze te gebruiken, dien je ze dan te configureren bij Google en bij de externe provider.

De Cross-Cloud Interconnect laat je toe om flexibeler om te gaan met data en applicaties, en een combinatie van providers te gebruiken. Ook voor redundantie biedt een multicloud-omgeving een grote meerwaarde. Google stelt Cross-Cloud Interconnect eenvoud brengt naar de connectie tussen twee providers.

Goede verbinding, complex beheer

De nieuwe dienst toont aan dat Google multicloud serieus neemt. Het is interessant dat een hyperscaler zelf opties biedt om met andere cloudomgevingen te verbinden in de naam van flexibiliteit. Daarmee schiet Google een beetje onder de duiven van partijen als Nutanix, die sterk ingezet hebben op eenvoud en beheer van hybride multicloud-omgevingen.

Langs de andere kant kondigt Google hier enkel een verbinding aan. Om daar effectief gebruik van te maken, mag je in de consoles van alle betrokken providers duiken. Van consequent beheer is zonder externe vendor met andere woorden geen sprake.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home