Toshiba presenteert 2-in-1 laptop met afneembaar toetsenbord

Toshiba Portege X30T-E

Toshiba lanceert met de Portégé X30T-E een nieuwe generatie 2-in-1 detachable. De vormfactor is vergelijkbaar met de Surface Book van Microsoft, met een afneembaar scherm dat van het toetsenbord losklikt en als tablet kan worden gebruikt.

De zakelijke Portégé X30T-E heeft een licht magnesium chassis, dat dankzij de honinggraatconstructie bovendien bijzonder stevig is. De tablet weegt 799 gram, met toetsenbord komt het totale gewicht op 1.399 gram. In beide onderdelen zit een batterij van 36 wattuur, wat het totaal op 72 Wh brengt, goed voor een geadverteerde autonomie van meer dan 15 uur.

De tablet heeft een 13,3 inch aanraakscherm met ontspiegeld glas en Full HD-resolutie. Een optionele stylus met Wacom-technologie maakt het mogelijk om ook met de hand aantekeningen te maken of te tekenen op het scherm. Met de ingebouwde staander kan je de tablet in verschillende hoeken plaatsen.

Toshiba kiest voor de achtste generatie Intel Core-processors in combinatie met LPDDR3 RAM-geheugen (maximaal 16 GB) en snelle SSD-opslag. Aansluitingen zijn er ook genoeg: twee USB 3.0-poorten, gigabit ethernet, VGA, HDMI en een USB-C-poort. Optioneel kan ook LTE-ondersteuning worden voorzien.

In geval van verlies of diestal worden de gegevens op het apparaat beschermd door biometrische muilti-factorauthenticatie. In het toetsenbord zit een vingerafdruksensor en ook gezichtsherkenning behoort tot de mogelijkheden. Verder voldoet het apparaat aan de militaire MIL STD 810G-standaard voor robuustheid en is er ruimte voor een Kensington-slot in het toetsenbord.

De Portégé X30T-E is vanaf oktober beschikbaar in de Benelux. Prijzen beginnen vanaf 1.699 euro exclusief btw.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home