Functies uit Insider-programma Windows stromen voortaan niet allemaal door

Microsoft gaat wat aanpassingen doorvoeren in de manier waarop het zijn Insiders-programma inzet. Vanaf dit jaar zullen leden van dit programma functies voorgeschoteld krijgen, die mogelijks nooit algemeen naar het besturingsprogramma uitrollen.

Niet langer alle functies in het Insiders-programma van Windows zullen het maken tot het brede publiek van het besturingsprogramma. Deze teststrategie maakt Microsoft bekend in een blogpost waarin wordt uitgelegd hoe het Insider-programma zal werken doorheen 2022. De werkwijze wordt zeker toegepast op het nieuwste besturingsprogramma van Microsoft, Windows 11.

In het blogbericht maakt Microsoft duidelijk dat deze nieuwe manier van werken een besturingsprogramma moet creëren dat zo goed mogelijk inspeelt op de behoeftes van gebruikers. Binnenkort krijgt Windows 11 de eerste grote update sinds lancering, die de gebruikservaring al moet verhogen.

Leunen op Dev-kanaal

“Als onderdeel van deze voortdurende evolutie zullen Insiders ons meer op het Dev Channel zien leunen als een plek om nieuwe ideeën uit te rollen, te werken aan grote items en de status van individuele functies te controleren”, schrijft Amanda Langowski, voorzitter van het Windows Insider Program.

Naast het Dev-kanaal zijn het in het Insiders-programma ook een Beta- en Release Preview-kanaal te vinden. Het Beta-kanaal is een tussenplaats waar nieuwe functies getest worden. Gebruikers uit dit kanaal krijgen ook in de nieuwe teststrategie bijna uitsluitend functies die het wel zullen maken tot het grote publiek.

Wie helemaal zeker wil zijn dat functies uit jouw kanaal niet weer verdwijnen nadat je ze uittestte, komt terecht in het Release Preview-kanaal. Langowski beschrijft het als ‘De beste plek om een voorbeeld te krijgen van wat binnenkort naar algemene klanten gaat’.

Eenvoudig overstappen

Gebruikers die momenteel in het Dev-kanaal zitten maar enkel functies willen uitproberen die zeker het brede publiek halen, kunnen overstappen naar het Beta-kanaal. Microsoft gaat het voor deze gebruikers eenvoudiger maken door een functie te voorzien waarmee de overstap met één klik gebeurt. Momenteel is overstappen enkel mogelijk door het besturingsprogramma volledig opnieuw te installeren.

lees ook

Tijd voor een upgrade naar Windows 11? Controleer of je pc en jij er klaar voor zijn

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home