Fleur je chatberichten naar collega’s op met 3D-emoji’s in Teams

Microsoft verandert emoji’s in Teams. Door de wijziging is het mogelijk aan een chatbericht een 3D-emoji toe te voegen.

3D-emoji’s zitten in de previewfase van Teams. Meer dan 1.800 emoji’s krijgen daardoor een vernieuwing.

Meer aanbod

De 3D-emoji’s zijn eveneens beschikbaar in verschillende huidskleuren. In de oude emoji’s is het ook mogelijk de huidskleur van een persoon aan te passen door met de rechtermuisknop op de emoji te klikken. De keuze is alleen te maken bij emoji’s die in de rechterbovenhoek een bolletje hebben.

“Gebruikers zien enkele veranderingen in de meeste Teams-emoji’s die eerder al beschikbaar waren, samen met enkele nieuwe keuzes,” schrijft Kaushal Mehta, engineer bij Microsoft Teams.

Nu al testen

Het is mogelijk meteen een collega te verrassen met een 3D-emoji. Klik hiervoor op de drie puntjes recht bovenaan. Ga naar Info en duidt de Ontwikkelaarspreview aan. Teams zal opnieuw opstarten en beschikt onmiddellijk over 3D-emoji’s.

Onder andere deze emoji’s zijn voortaan beschikbaar in 3D

Microsoft hint dezelfde aanpassingen te willen doorvoeren in Windows. In de tussentijd kunnen Windows 11-gebruikers wel 2D-emoji’s gebruiken. De eerste grote update van Windows 11 geeft wel meer mogelijkheden aan Teams. Zo is het makkelijker je microfoon te dempen tijdens een vergadering en deel je eenvoudiger inhoud van je scherm met anderen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home