Synology lanceert RT6600ax en SRM 1.3: nieuwe router met nieuw besturingssysteem

Synology introduceert een nieuwe router: de RT6600ax. Dat Wifi 6-toestel moet zich onderscheiden via het eenvoudige beheer, mogelijk gemaakt door de nieuwste versie van het SRM-besturingssysteem.

Synology kondigt lanceert een nieuwe router: de RT6600ax. Daarmee vervangt de Taiwanese technologiespecialist eindelijk de RT1900ac en opvolger RT2600ac, die intussen toch ook al van 2017 dateert. Zoals de ax in de naam suggereert, is dit toestel Wifi 6-compatibel. Synology voorziet tri-band-connectiviteit en ondersteunt de 5,9 GHz-band, samen met 160 MHz bandbreedte per kanaal. De router is voorzien van vier klassieke gigabit ethernet-poorten en één 2,5 GbE-uplink.

Geavanceerd beheer

De router is geschikt voor semi-professionele thuissituaties of kleine kantoren, met dank aan de uitgebreide beheersmogelijkheden. Die zijn afkomstig van de SRM-software, die Synology eveneens vernieuwt. De router wordt uitgerust met SRM 1.3. Dat OS bevat een intuïtieve interface die doet denken aan DSM voor de NAS-toestellen van de fabrikant. Je kan er eenvoudig je netwerk mee segmenteren en bijvoorbeeld IoT-toestellen afscheiden van belangrijke apparaten op je netwerk. Verder configureer je eenvoudig nieuwe draadloze netwerken. Dat alles kan via een bijhorende mobiele app.

lees ook

Wifi 6 en Wifi 6E: wat is het en waar is de 802.11 naartoe?

SRM 1.3 komt in het eerste kwartaal van 2022 naar de RT6600ax. Oudere toestellen krijgen het besturingssysteem in het tweede kwartaal. Prijs en beschikbaarheid van het toestel zelf kennen we nog niet. De aankondiging maakt onderdeel uit van het Synology 2022 and Beyond-evenement. Daarop lanceerde het bedrijf ook DSM 7.1 en Surveillance Station 9.0.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home