Synology kondigt DSM 7.1 aan met focus op beheer

synology

NAS-specialist Synology kondigt de eerste grote update van zijn DSM 7-besturungssysteem aan. Vooral toegang tot bestanden via integratie met C2 Storage wordt eenvoudiger.

Synology kondigt DSM 7.1 aan. Dat is de eerste grote update voor de zevende versie het NAS-besturingssysteem Disk Station Manager dat het bedrijf afgelopen zomer introduceerde. Het gros van de updates voor deze nieuwe versie is gericht op zakelijk gebruik binnen een bedrijfscontext. De focus ligt op beheer en toegang tot data.

Zo zorgt DSM 7.1 voor betere prestaties in een context waarbij gebruikers vanop meerdere fysieke locaties toegang willen tot bestanden. Dat gebeurt via verbeterde synchronisatie met C2 Storage van Synology zelf. Door bestanden van de NAS naar de cloud te synchroniseren en vervolgens via de C2-cloud naar gebruikers te sturen, kunnen organisaties de bandbreedtebeperking van het NAS-toestel zelf omzeilen.

Upgrade voor Active Insight

Synology neemt ook het beheer onder handen. Omdat opslag een breder concept wordt, met opslaglocaties op verschillende NAS-toestellen en in de cloud, krijgt Active Insight extra functionaliteit. Zo wordt het eenvoudiger om het hele opslagnetwerk te beheren, problemen op te lossen en updates uit te rollen. Back-up-opdrachten met Hyper Backup verschijnen eveneens in Active Insight, zodat je de status ervan via het centrale portaal kan onderzoeken.

lees ook

Hoe Synology jou en je bedrijf wil overtuigen met zijn nieuwe C2 Cloud

Via Active Insight krijgen beheerders bovendien extra beveiligingsmogelijkheden. De tool gaat het gedrag van gebruikers koppelen aan historische data om zo verdachte activiteiten op te sporen. Een eenvoudig voorbeeld is een melding wanneer een gebruiker die steeds van thuis inlogt, plots vanuit China aan de slag gaat met bestanden op de NAS.

Surveillance Station 9.0

In de marge van de update kondigt Synology ook Surveillance Station 9.0 aan. De tool om IP-camera’s te beheren wordt overzichtelijker en sneller. Synology verbetert onder andere de procedure om camera’s toe te voegen, geeft het centrale beheer een upgrade en koppelt het geheel aan de nieuwe Synology C2 Surveillance-dienst. Die zorgt ervoor dat je beelden eenvoudig met de Synology Cloud kan synchroniseren.

Synology DSM 7.1 en Surveillance Station 9.0 komen in Q1 van 2022 beschikbare als publieke preview. Na een bètaperiode volgt de algemene lancering, maar daar plakt Synology nog geen datum op.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home