Synology lanceert DS1522+ met Ryzen-CPU en 4K-ondersteuning

Synology kondigt een nieuwe kmo-NAS aan met de DS1522+. Tegelijkertijd introduceert de fabrikant ook een nieuwe RackStation en een FlashStation.

Synology lanceert de DS1522+. Dat is een 5-bay-NAS die uitbreidbaar is tot 15 3,5 inch-bays. Het toestel neemt de plaats in van de DS1520+ en komt met enkele flinke upgrades, zoals een nieuwe 10 GbE-optie via PCIe. Verder bouwt Synology twee M.2 2280 NVMe-aansluitingen in voor snelle opslagcache.

De NAS ondersteunt alle functies van DSM 7.1, waaronder uitgebreide back-up-functionaliteit, Surveillance Station voor bewakingscamera’s, Synology Photos voor fotografen die hun talrijke beelden willen beheren en een hele productiviteitssuite. De NAS komt met 8 GB aan DDR4 EEC-geheugen dat uitbreidbaar is tot 32 GB. Standaard heeft het toestel vier 1 GbE-poorten aan boord.

AMD Ryzen en 4K

Voor het binnenwerk migreert Synology weg van Intel. Waar vorige generaties nog een quadcore Celeron-processor aan boord hadden, kiest de Taiwanese NAS-specialist nu voor een AMD Ryzen R1600 dualcore-CPU met een 2,6 GHz basiskloksnelheid. Dat is geen oneindige krachtpatser. De NAS ondersteunt weliswaar VMware vSphere, Microsoft Hyper-V, Citrix, OpenStack en Kubernetes, maar verwacht niet dat je vlot tientallen VM’s of containers op dit toestel zal draaien. Bestandsopslag is wel degelijk de kerntaak van dit toestel.

De chip heeft wel een laag TDP (tussen de 12 en de 25 watt) en is voorzien van de nodige multimedia-codecs. Zo ondersteunt de processor hardwarematige 4K encoding en decoding en H.265: een interessante upgrade voor organisaties die met video in hoge resolutie werken. De DS1522+ is komt meteen beschikbaar met een adviesprijs van 699 dollar. Een exacte europrijs kennen we nog niet.

RackStation en FlashStation

Synology lanceert terzelfdertijd de RackStation RS822+ en RS822RP+. De 1U-toestellen zijn gericht op kleinere organisaties of satellietkantoren. Ze hebben 4 bays aan boord en dienen voor opslag of back-up.

De FlashStation FS3410 is een all flash-oplossing gericht op performante opslag in grotere ondernemingen. Synology noemt onder andere VM-opslag en business application hosting. Ook organisaties met werknemers die met grote bestanden werken zoals architecten of CAD-designers, kunnen de FS3410 overwegen. Het toestel heeft een Intel Xeon octacore aan boord en ondersteunt optioneel fibre channel. Beide toestellen zijn via kanaalpartners verkrijgbaar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home