Scarlet verhoogt snelheden van internetabonnementen

Scarlet-klanten krijgen vanaf 1 februari een hogere up- en downloadsnelheid. Dit deelt de telecomprovider mee in een e-mail gericht aan zijn klanten.

Scarlet liet in een e-mail aan zijn klanten weten dat ze vanaf 1 februari 2023 een hogere internetsnelheid krijgen. Het gaat om een verhoging bij de downloadsnelheid van 50 Mbps naar 70 Mbps en van de uploadsnelheid van 4 Mbps naar 10 Mbps. Scarlet Trio en Scarlet Trio Mobile-klanten zullen van dezelfde snelheidsboost genieten. Voor het Poco-abonnement stijgen de downloadsnelheid en uploadsnelheid niet.

Originele snelheid (down / up)Nieuwe snelheid (down / up)Prijs
Scarlet Internet Poco30 / 2 Mbps30 / 2 Mbps23 euro
Scarlet Internet Loco50 / 4 Mbps70 / 10 Mbps34 euro
Scarlet Internet Trio50 / 4 Mbps70 / 10 Mbps42 euro
Scarlet Trio Mobile50 / 4 Mbps70 / 10 Mbps50 euro

Prijzen eerder opgetrokken

De prijs van het Loco-abonnement trok de telecomprovider al op met twee euro sinds het begin van 2023. De prijsstijging werd ook doorgerekend aan het Trio Pack-abonnement, waarin naast internet ook digitale televisie en een GSM-abonnement zitten opgenomen.

Scarlet is een dochteronderneming van Proximus. Daar gingen de prijzen dit jaar eveneens de hoogte in. Klanten betalen hierdoor drie tot 4,5 euro per maand meer dan in 2022.

lees ook

Proximus mag abonnementen van bedrijven twee keer per jaar indexeren

Het gaat niet om een trend die alleen bij Proximus en zijn dochterondernemingen speelt. Andere telecomproviders voelden zich door de inflatie en hogere persooneelskosten eveneens genoodzaakt om aan de prijzen te sleutelen. Orange verhoogde de prijzen voor zijn vaste en mobiele telecombundels en liet later aan onze redactie weten dat ook de zakelijke abonnementen opnieuw werden berekend. Telenet wachtte niet tot de start van het nieuwe jaar en voerde net voor de zomer van 2022 de prijzen al op.

Update 31/01: In dit artikel stond verkeerdelijk dat het Poco-abonement ook van hogere snelheden werd voorzien. Dat klopt niet: Poco blijft op 30/2 Mbps. Scarlet Trio en Scarlet Trio Mobile krijgen wel dezelfde boost als Scarlet Internet Loco.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home