Scarlet verhoogt snelheden van internetabonnementen

Scarlet-klanten krijgen vanaf 1 februari een hogere up- en downloadsnelheid. Dit deelt de telecomprovider mee in een e-mail gericht aan zijn klanten.

Scarlet liet in een e-mail aan zijn klanten weten dat ze vanaf 1 februari 2023 een hogere internetsnelheid krijgen. Het gaat om een verhoging bij de downloadsnelheid van 50 Mbps naar 70 Mbps en van de uploadsnelheid van 4 Mbps naar 10 Mbps. De wijzigingen zullen alleen in het Loco-abonnement worden doorgevoerd, dat is de ongelimiteerde formule.

Voor het Poco-abonnement stijgt de downloadsnelheid eveneens met 20 Mbps, wat neerkomt op een maximale downloadsnelheid van 50 Mpbs. De uploadsnelheid zit op hetzelfde niveau als in het ongelimiteerde abonnement en gaat dus ook richting 10 Mbps.

Prijzen eerder opgetrokken

De prijs van het Loco-abonnement trok de telecomprovider al op met twee euro sinds het begin van 2023. De prijsstijging werd ook doorgerekend aan het Trio Pack-abonnement, waarin naast internet ook digitale televisie en een GSM-abonnement zitten opgenomen.

Scarlet is een dochteronderneming van Proximus. Daar gingen de prijzen dit jaar eveneens de hoogte in. Klanten betalen hierdoor drie tot 4,5 euro per maand meer dan in 2022.

lees ook

Proximus mag abonnementen van bedrijven twee keer per jaar indexeren

Het gaat niet om een trend die alleen bij Proximus en zijn dochterondernemingen speelt. Andere telecomproviders voelden zich door de inflatie en hogere persooneelskosten eveneens genoodzaakt om aan de prijzen te sleutelen. Orange verhoogde de prijzen voor zijn vaste en mobiele telecombundels en liet later aan onze redactie weten dat ook de zakelijke abonnementen opnieuw werden berekend. Telenet wachtte niet tot de start van het nieuwe jaar en voerde net voor de zomer van 2022 de prijzen al op.

Update 13u42: Voor Poco-abonnees van Scarlet blijkt er ook goed nieuws. De internetsnelheden in beide internetabonnementen van de telecomprovider gaan omhoog. Het artikel is met verdere informatie aangevuld.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home